444662
444662
444662
444662
444662

Norveška, Island i Lihtenštajn donirali 280.000 eura za projekte s hrvatskim tvrtkama i institucijama

  • , 27.07.2016., 13:36
  • Autor:
  • komentara

Potpisani ugovori vrijedni su više od 280 000 eura, a jedan od uvjeta za financiranje je i partnerstvo na razini zemlje korisnice i partnera koji dolazi iz jedne od tri zemlje donora, Norveškom, Islandom i Lihtenštajnom.

 
 
 
 
Potpisivanje ugovora za financiranje aktivnosti u okviru Fonda za bilateralne odnose (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)
Potpisivanje ugovora za financiranje aktivnosti u okviru Fonda za bilateralne odnose (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)

Osam ugovora za financiranje bilateralnih aktivnosti iz Financijskih mehanizama Norveške i Europskog gospodarskog prostora (EGP), vrijednih više od 280.000 eura, potpisano je u utorak u Zagrebu, a ministar regionalnoga razvoja i fondova EU-a Tomislav Tolušić tom je prigodom izrazio uvjerenost u uspješni nastavak suradnje sa zemljama donatorima.

"Potpisivanjem ovih ugovora potvrdili smo važnost i značaj dobrih odnosa sa zemljama donatorima - Norveškom, Islandom i Lihtenštajnom, koje su vrijedan partner hrvatskim tvrtkama i institucijama. Uvjeren sam da će se ova suradnja uspješno nastaviti i u novoj financijskoj perspektivi", izjavio je ministar Tolušić.

Sve projektne aktivnosti financirane su iz Fonda za bilateralne odnose, a njihova ukupna vrijednost iznosi 281.978 eura.

Na svečanosti su sklopljeni ugovori sa osam institucija: Carnet, Grad Kutina, Hrvatski mjeriteljski institut, Hrvatsko novinarsko društvo, Innovation Norway, Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova te Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije.

U okviru Financijskih mehanizama Norveške i EGP-a, izdvojeno je 515.625,00 eura za Hrvatsku kroz koju će se financirati aktivnosti Fonda za bilateralne odnose koje će doprinijeti jačanju suradnje između Hrvatske te Norveške, Islanda i Lihtenštajna.

Aktivnosti koje će se financirati, sukladno prioritetnim područjima Financijskih mehanizama, raznolike su, a jedan od uvjeta za financiranje je i partnerstvo na razini zemlje korisnice i partnera koji dolazi iz jedne od tri zemlje donora.

Ugovori su potpisani u ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, a potpisivanju su uz ministra Tolušića nazočili njegov pomoćnik Tomislav Jurendić, pomoćnica ministrice rada i mirovinskog sustava Karolina Ivanković, pomoćnik ministra vanjskih i europskih poslova Joseph Gene Petrić, zamjenik veleposlanice Kraljevine Norveške u Zagrebu Erik Frimannslund Brede te ostali predstavnici institucija potpisnica ugovora i njihovi partneri kao i dosadašnji korisnici Fonda. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se