Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slavlje maturanata

Maturanti zbog alkohola u bolnici, razbijeni tramvaji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slavlje ni ovaj put nije prošlo bez intervencije policije.

Točno u podne s Trga bana Jelačića tisuće dobro raspoloženih maturanata krenulo je pješice preko Praške ulice i Zrinjevca, pa kroz podvožnjak u Miramarskoj ulici, zatim preko Vukovarske ulice do Bundeka. Vesela povorka niti ove godine nije odoljela ispijanju alkohola i posipanju brašnom.

Maturante je na putu prema  Bundeku predvodio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je za Norijadu ove godine iz gradske blagajne izdvojio 300 000 kuna. Očekuje se kako će se na Bundeku pojaviti oko 7 i pol tisuća maturanata koje će do 22 sata zabavljati osam bendova i tri DJ-a. I druge gradove Hrvatske danas će obilježiti Norijade. I predsjednik Ivo josipović pojavio se među maturantima na Bundeku, no kako je rekao, nije došao provjeravati kćer, već podijeliti veselje s mladima.

Iz zagrebačke policije za Dnevnik.hr su izvijestili kako su maturanti oštetili tri tramvaja, od kojih je najviše demoliran tramvaj broj 13 kojem je razbijeno bočno staklo. 'Policija je privela nekoliko maturanata u postaju, no nakon ispitivanja nismo utvrdili tko je razbio staklo', rekla je glasnogovornica Jelena Bikić. Dodala je kako je troje maturanata u vidno pijanom stanju izdvojeno s Norijade. 'Jedan je maturant smješten u bolnicu Dubrava, drugi u Rebro, a jednoj je maturantici još na Trgu bana Jelačića izmjerena koncentracija alkohola od 0.93 promila', rekla je Bikić i dodala kako su po djevojku u policijsku postaju došli roditelji.

Jutros oko11.15 sati vozilo Hitne pomoći naletjelo je na maturanta u Dubravi koji se kretao po tramvajskoj pruzi, priopćeno je iz policija. Maturant je prevezen u bolnicu u Dubravi i još uvijek nije poznato u kakvom je stanju. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene