Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U sportskom centru

Nogometnim turnirom obilježen Svjetski je dan izbjeglica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskoj je prošle godine podneseno 1.036 zahtjeva za azilom, a odobrena je zaštita njih 35. Procesi dobivanja azila su dugi i teški.

Kako bi proslavili hrabrost onih koji si pokušavaju osigurati sigurniji i bolji dom u bijegu iz uglavnom ratom pogođene domovine, u zagrebačkom sportskom centru u Utrinama organiziran je mješoviti nogometni turnir. Ekipe iz naša dva prihvatilišta za azilante, onog zagrebačkog i onog u Kutini, igrale su s lokalnim nogometnim klubovima i tako su od onih malenih na dalje gradili suživot.

>>
Azilanti pobjegli iz prihvatilišta, uhvatili ih u riječkoj luci

Pročitajte i ovo Ilustracija SASTANAK U TIRANI Strah od ruskog i kineskog utjecaja raste, EU smišlja kako ''začepiti'' migracijske rupe Slika nije dostupna Građani o izbjeglicama Hrvati podijeljeni: Jedni ih dočekuju raširenih ruku, drugi ih ne žele blizu

Jučer je bila konačno godina dana od kada sam dobio azil, kao da sam nova beba, kao da sam se ponovo rodio. Tu smo prošle godine u isto vrijeme igrali s Kutinom i pobijedili. Baš mi je lijepo što ovako vidim sve ljude koje sam upoznao i iz Alžira i Afganistana. Svi se lijepo družimo', kazao je azilant iz Nigerije Wailish Sunejki.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene