Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ulaz samo 10 kuna

NOGOMETAŠI POMAŽU DJECI 'Sutra je taj turnir, pozivam sve ljude da dođu da pomognu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedinstveni park niče u Antunovcu kod Osijeka, a njegovu izgradnju omogućili su donatori i nogometaši.

U Antunovcu kraj Osijeka niče jedinstveni park namijenjen djeci s posebnim potrebama. Na jednom mjestu moći će učiti, vježbati motoriku i razvijati osjetila, i to baveći se uzgojem vlastitih voćki, cvijeća, ljekovitog i začinskog bilja. Za završetak parka nedostaje još novca, a kako bi od sljedeće jeseni sve bilo u funkciji, pobrinut će se dobri ljudi i hrvatski nogometaši.

Pročitajte i ovo Kuća stradala u požaru - 2 Sve je progutao plamen Podigli su kredit da bi svojoj deveteročlanoj obitelji osigurali život, a onda je u trenutku sve nestalo: "Suze, užas, noge su se odsjekle" Akcija Caritasa i Hrvatskih šuma - 4 "Za tisuću radosti" Humanitarna akcija Caritas i Hrvatskih šuma: "Sva dobit koja se ovdje prikupi ide za potrebite"

Igralište je pri kraju, nikli su plastenici, posađene prve voćke. Rehabilitacijsko-edukativnom senzoričkom parku veseli se trinaestogodišnji Marin. 'Marin kao i većina djece s poremećajem iz autističnog spektra vole prirodu, voli vodu', kaže majka Tomislava Barišić.

Adrenalinski dio poticat će motoriku, a začinski vrtovi osjetila. Sve će biti prilagođeno djeci s posebnim potrebama. 'Sa svojim rukama nešto mogu posaditi, gledati kako to nešto raste i na kraju uzgajati i ubrati svojih ruku djelo', kaže Zoran Lacković iz Udruge Od mene za tebe.

Izgradnju jedinstvenog parka u Antunovcu kraj Osijeka omogućili su donatori i nogometaši, koji se svake godine okupe na Turniru 8 kafića.

'Kad god su te akcije za djecu, posebno za djecu s posebnim potrebama, uvijek se odazovemo, to će biti tako i ovaj put, sutra je taj turnir, pozivam sve ljude da dođu da pomognu', kaže bivši nogometni reprezentativac Robert Špehar.

U proteklih pet godina prikupljeno je više od milijun kuna. Sav prihod od ovogodišnjeg turnira namijenjen je za park.

'Očekujem jedno 80, 90 poznatih prvoligaških imena što malog što velikog nogometa na jednom mjestu, u jednoj dvorani, sutra sve počinje u 17 sati', rekao nam je Zoran Lacković.

Posebni gosti su reprezentativci Turnira 4 kafića iz Splita. Cilj je prikupiti 350 tisuća kuna.

'Ja mislim da će se isplatiti i da će djeca biti stvarno oduševljena', kaže Tomislava.

Cijena ulaznice je 10 kuna, no i s malo se može napraviti - mnogo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene