Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nobilo svjedočio u istrazi protiv Zagorčeve 'pomagačice'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraga protiv Susanne di Mauro Bunjevac, osumnjičene i pritvorene zbog pokušaja ometanja istrage protiv odbjeglog umirovljenog generala Vladimira Zagorca, nastavljena je danas saslušanjem zagrebačkog odvjetnika Ante Nobila koji je osumnjičenu povezao s državnim odvjetništvom.

Di Mauro Bunjevac je, naime, državnom odvjetništvu ponudila pomoć u istrazi o bankovnim računima u inozemstvu na kojima se prikupljao novac za obranu Hrvatske, ali se, tvrde u državnom odvjetništvu, ubrzo ispostavilo da ona pokušava omesti istragu i zapravo pomoći Zagorcu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na optuženičkoj klupi Nobilo: Dokazat ćemo da je Polančec djelovao u javnom interesu Slika nije dostupna Nepravomoćna presuda Nobilu 700 kuna kazne za šamar dječaku

Odvjetnik Nobilo je kod istražnog suca zagrebačkog Županijskog suda Ratka Ščekića svjedočio oko sati i pol, no o pojedinostima iskaza nije se moglo ništa doznati, osim potvrde da je Nobilo govorio o okolnostima pod kojima je upoznao osumnjičenu i kako ju je povezao sa zamjenikom glavnog državnog odvjetnika Lazom Pajićem.

Nobilo je ranije u medijima izjavio da mu se u travnju ove godine javila žena pod kodnim imenom Tara koja mu je tvrdila da jako dobro poznaje Zagorca te da može pomoći u obrani njegova branjenika Hrvoja Petrača.

Nobilo kaže da je ona tražila sastanak tvrdeći da ima saznanja o Zagorčevim draguljima i računima, nakon čega je on o tome obavijestio državno odvjetništvo, pa su se osumnjičena, on i Pajić sastali u kafiću u Ivanić Gradu, gdje je živjela.

Po Nobilovim riječima, odmah je posumnjao u nju, posebice zbog besmislene njene priče da zna za račun na kojem obitelj Tuđman drži 16 milijardi američkih dolara, a i Pajić mu je naknadno prenio svoj dojam da Bunjevac nema nikakvih informacija, ali da je sigurno u kontaktu sa Zagorcem.

Sudac Šćekić Hini je kazao da je saslušao sve dostupne svjedoke te da od tužiteljstva očekuje informaciju o adresi posljednje svjedokinje, predsjednice uprave tvrtke iz Bruxellesa.

Osumnjičena, naime, tvrdi da je za tu tvrtku istraživala tokove novca sa tajnih bankovnih računa.

Zbog opasnosti od bijega i utjecaja na svjedoke ona je i dalje u pritvoru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene