Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uspjeh mladih stručnjaka

Njihovu uspješnu inovaciju traže u cijelom svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnogi Hrvati razmišljaju o tome da sreću pronađu izvan granica Lijepe naše. No, ima i onih čiji primjeri pokazuju da za dobrim poslom ne treba odlaziti trbuhom za kruhom u inozemstvo, nego se sreću može potražiti i u Hrvatskoj.

Kako u Europi, tako i u Hrvatskoj među najtraženijim zanimanjima su i IT stručnjaci. Junaci naše sljedeće priče ne rade u inozemstvu, već u Hrvatskoj za inozemstvo, poput sveučilišta na Harvardu.

Pročitajte i ovo Alemka Markotić U Dnevniku Nove TV Markotić oštro poručuje kršiteljima mjera samoizolacije: "To je kao da pucate iz puške u trgovačkom centru, to je terorizam. U ovom slučaju bioterorizam" Slika nije dostupna Na koljenima Poduzetnici ujedinjeni: "Vladine mjere su kao bacanje kante vode na šumski požar. Hitno usvojite ove naše prijedloge"

Zahvaljujući ovoj mladoj ekipi u godinu dana na zagrebačkim je cestama popravljeno na stotine rupa, zamijenjeno na desetke oštećenih prometnih znakova. Dino i Marko nerazumljive su geografske sustave, učinili lako dostupnima.

'Možemo to zamisliti kao lego kockice, djeca ih vole jer su jednostavne, može se raditi neke jednostavne stvari a opet može se raditi impozatne građevine', kaže Marko Šantić

>> Unosan posao razvili iz srednjoškolskog hobija

Iako diljem svijeta njihov sustav koristi 10 000 ljudi, telefoni i mailovi zatrpani su im od ponedjeljka, kada smo njihov rad predstavili u Dnevniku Nove TV.

'Zaista je bila dobra reakcija, odmah nakon priloga, javile su se neke općine, neke državne firme', kaže Dino Ravnić.

Gomilu papira zamijenit će digitalna karta. Katastarski i infrastrukturni podaci, pa čak i uvođenje nove vodovodne cijevi, sve će to biti na jednom mjestu, a ovi dečki imaju samo jedan cilj - na isti način olakšati život što većem broju ljudi.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene