Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesreća na Pašmanu

Njemačka brodica udarila u obalu, dvije osobe teže ozlijeđene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U uvali Lanđin na otoku Pašmanu pomoćna brodica tipa Wiliams protekle je noći udarila u obalu, pri čemu su teže ozlijeđena dva njemačka državljana, dok je treći prošao bez ozljeda, priopćeno je večeras iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture

Nesreća se dogodila sinoć oko 22,30 sati, a onečišćenja mora nije bilo. Pomoćna brodica duga je 3 metra te je s jahte 'Spirit' dužine 14,9 metara, koja plovi pod njemačkom zastavom.

Pročitajte i ovo Sudar automobila Ugašen još jedan život Prometna nesreća u okolici Zadra: Poginula je jedna osoba, očevid u tijeku Centar za mlade Zadar - 3 u očekivanju Godota Sramotan primjer nebrige: U velebnu zgradu uložili šest milijuna eura, a zjapi prazna

Brodicom je, u brzini od 20 čvorova, upravljao vlasnik njemački državljanin. Zbog velike brzine nije na vrijeme ugledao otočić te je u uvali Lanđin pokušao okrenuti brodicu u desno, ali nije uspio.

Jedan član posade ispao je s plovila i prošao bez ozljeda, dok su ostala dva člana posade zajedno s brodicom udarila u obalu i zadobila teške ozlijede, navodi u priopćenju glasnogovornica Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Marina Halužan.

Lučka kapetanija Zadar utvrđuje uzroke ove pomorske nesreće. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene