Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Josipović primio Renea van der Lindena

Nizozemski gost založio se za oštar obračun s korupcijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ivo Josipović primio je predsjednika nizozemskog Senata Renea van der Lindena, s kojim je razgovarao o hrvatskom putu u Europsku uniju te o suradnji Hrvatske s drugim državama regije.

Predsjednik nizozemskog Senata ukazao je na potrebu ubrzavanja reformi koje još predstoje kako bi se dovršio proces pregovaranja te istaknuo područje gospodarstva u kojem treba učiniti sve da se olakša put stranim ulaganjima, kaže se u priopćenju i dodaje da se nizozemski dužnosnik založio za oštar obračun s korupcijom te potpunu provedbu cjelokupnog zakonodavnog okvira u praksi.

Van der Linden je izrazio zadovoljstvo rezultatima približavanja i suradnje država u regiji te se založio i za dovršetak procesa povratka izbjeglica, stoji u priopćenju.Predsjednik Josipović informirao je predsjednika nizozemskog Senata o posljednjim postignućima u provedbi programa borbe protiv organiziranog kriminala i korupcije te o reformi pravosuđa.

Pročitajte i ovo Domagoj Ivanković i Domagoj Janković - 1 O Zokiju i Plenkiju Dva glumca došla na Markov trg pa najavili "Tvrdu kohabitaciju": Glavne uloge imaju predsjednik i premijer Zoran Milanović Predsjednik RH Milanović se još jednom javio na društvenim mrežama, evo koga je ovaj put spomenuo

>> Josipović: Neće biti političkih prepreka pristupanju EU

Razgovaralo se i o povratku izbjeglica te o suradnji Hrvatske s Međunarodnim sudom u Haagu. Predsjednik Josipović izrazio je očekivanje da će proces provedbe posljednjih obaveza iz pregovora biti pozitivno ocijenjen te da će Hrvatska završiti pregovore prema očekivanjima, dodaje se u priopćenju. (HIna)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene