242304
242304
242304
242304
242304

Nizozemski aktivisti: Tune su ugrožene! Ministarstvo: Nisu!

  • , 16.07.2012., 18:56
  • Autor:
  • komentara

Radikalna ekoorganizacija The black fish sa sjedištem u Nizozemskoj u Hrvatsku je došla prije tjedan dana provaliti u kaveze Kali tune zato što Hrvatska lovi tune manje od 30 kg.

 
 
 
 

Kažu, znaju da su oštetili tuđe vlasništvo ali to je neusporedivo sa štetom koja se čini toj ugroženoj vrsti. Naše pak ministarstvo tvrdi naše tune nisu ugrožene, a podvizi pripadnika ove organizacije graniče s ludošću. Kali tuna i dalje tvrdi da joj ne nedostaje ni jedna tuna, a The Black fish i dalje se hvali da je iz kaveza oslobodio 1.200 tuna.

'Hrvatski ribari love pod iznimkom koju im je dala međunarodna komisija za atlantsku tunu, ICAT, i koja je dopustila da ribe ubijene ili ulovljene za uzgoj mogu biti mnogo lakše od 30 kilograma', rekao je za Novu TV Wietse van der Werf, The Black Fish.

'Tuna od 8 do 10 kilograma jer u Jadranu obitava ta tuna i nikad se ne mrijesti u Jadranu. Jedino Hrvatska ima tu dozvolu i to je jednostavno međunarodno pravo', kaže Ljubomir Kučić, pomoćnik ministra ribarstva.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se