Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog ubojstva žene

Nizozemac koji je u bijegu od 1999. uhićen u Rovinju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nizozemac koji je u Belgiji prije 13 godina ubio ženu u petak je uhićen u Rovinju nakon što je završio na Interpolovom popisu najtraženijih kriminalaca, izvijestio je danas Interpol.

39-godišnji Morgan Schreurs uhvaćen je s lažnom talijanskom putovnicom, osobnom iskaznicom i vozačkom dozvolom. Schreursa se tereti za ubojstvo žene koju je upoznao u baru u studenom 1999. godine, a koja je drugi dan pronašena mrtva u svom stanu. Schreurs, koji govori nizozemski, njemački, engleski i francuski jezik, otad je u bijegu, a početkom ove godine nagađalo se u da je Irskoj.

Pročitajte i ovo Danka Ilić Tijelo još nije pronađeno U potragu za Dankom uključili se i mještani rodnog sela jednog od ubojica Nermin Sulejmanović Monstrum Nermin Sulejmanović Sahranjen nakon što mu je tijelo četiri mjeseca bilo u hladnjači: Bivšu suprugu brutalno ubio pred djetetom

>> Kanadski ubojica koji je dijelove tijela svoje žrtve slao poštom uhićen u Berlinu

U Dublinu je navodno radio kao barmen i DJ. Kada su se o slučaju raspisali tamošnji mediji, Interpol je dobio dojavu da je Nizozemac u Hrvatskoj. 'Ovim uhićenjem postigli smo cilj Interpolove Operacije infracrveno - poticanje pojedinaca na pružanje informacija koje policiji pomažu u radu', rekao je Stefano Carvelli, šef Interpolovog odjela za bjegunce.

'Ovo je savršen prikaz onoga što možemo postići suradnjom između javnosti i policije, te bih želio čestitati svima uključenima: Belgiji koja ga je uključila u operaciju, osobi koja je dojavila i policajcima u Irskoj i Hrvatskoj koji su se pobrinuli da se po informaciji brzo djeluje', dodao je. Dosad je zahvaljujući informacijama proslijeđenima u sklopu Operacije infracrveno uhićeno gotovo 60 bjegunaca. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene