Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ništa od hitnog preuređenja Cvjetnog trga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čini se kako od preuređenja bloka kod Cvjetnog trga po hitnom postupku neće biti ništa. Barem je tako izjavio Milan Bandić nakon što je jučer s dnevnog reda sjednice Poglavarstva skinuta prva točka o hitnom upućivanju u Skupštinsku proceduru zaključka o utvrđivanju izmjena i dopuna Programa mjera za unapređenje stanja u prostoru.

'Neće ići po hitnom postupku ništa. Izrijekom tvrdim da neće biti ništa po hitnom postupku' rekao je Bandić. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hitna promjena GUP-a Slika nije dostupna 'Cvjetni trg': Bandić traži smjenu paroha Milenka Popovića

Donošenje programa preduvjet je za izmjene GUP-a kojima bi se omogućila i realizacija studentskog kampusa na prostoru bivše vojarne Borongaj, uključivanje postojećih i potrebnih sportskih kompleksa u sustav pripreme realizacije Svjetskog rukometnog prvenstva, te uređenje donjogradskih blokova. 

No proteklih je tjedana upravo utvrđivanje kriterija za uređenje donjogradskih blokova uzburkala javnost. Među njima, najspornije je bilo uređenje Cvjetnog trga. Prijedlog investitora Tomislava Horvatinčića posebno je zasmetao kulturnjake koji su na trgu organizirali i prosvjede. 

Gradonačelnik Milan Bandić tada je na to odgovorio neka oni kojima se prijedlog ne sviđa čekaju neku novu, njihovu vlast, koja će razmišljati njihovom glavom. On će, rekao je misliti svojom. Izjavio je također kako se s predstavnicima prosvjednika neće sastati, jer nema zašto. Uređenje Cvjetnog trga hitno je bilo još jučer i one ne misli gubiti vrijeme. 

No suprotno od stava od prije desetak dana, Bandić sada izrjekom tvrdi kako nema ništa od hitnog postupka. 

Kako je došlo do iznenadnog preokreta nije potpuno jasno. Mediji su proteklih dana pisali kako je Račan Bandića prije odlaska na operaciju pozvao na red. No prema pisanjima medija Bandića takvo nešto također ne dira. navodno je jedan od njegovih suradnika izjavio kako je gradonačelnik promjenio mišljenje jer se protiv njega pobunila ulica, a to je jedino, rekao je isti suradnik, čega se Bandić boji. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene