Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opačić, Komadina i Picula

To je podmetanje: 'Nismo pokret otpora u SDP-u'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednici SDP-a Milanka Opačić i Zlatko Komadina te član Predsjedništva stranke Tonino Picula danas su odbacili i grubim podmetanjem nazvali medijske napise da su se okrenuli protiv predsjednika SDP-a Zorana Milanovića i da podupiru Milana Bandića, ističući da Bandićevu kandidaturu ocjenjuju neprihvatljivom.

‘Odbacujemo kao grubo podmetanje naše svrstavanje u tzv. pokret otpora predsjedniku stranke’, istaknuli su u zajedničkom priopćenju, na koje su se, navode, odlučili potaknuti brojnim medijskim interpretacijama i nagađanjima o karakteru susreta u jednom zagrebačkom pubu u srijedu navečer. Jedan je dnevni list, naime, objavio da se Komadina, nakon što je napustio sjednicu Predsjedništva SDP-a poslije svađe s Milanovićem zbog kandidature Milana Bandića, sastao s Bandićevim suradnikom Duškom Ljuštinom, te da su im se uskoro pridružili i Opačić i Picula, a nešto kasnije i Željka Antunović, također članica Predsjedništva. Taj susret protumačen je kao potvrda da se dio vrha SDP-a okrenuo protiv Milanovića te svrstao uz Bandića, koji je, zbog predsjedničke kandidature bez suglasnosti vrha stranke, jučer isključen iz SDP-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tema ne nedostaje SDP na sjednici Predsjedništva rješava unutarstranačke probleme Slika nije dostupna Stanje u državi je loše Opačić: Nema sukoba unutar koalicije!

'Imamo odgovornost pomoći Milanoviću'

Pravo na drugačije mišljenje pretvara se u svoju suprotnost kada se prekrše odluke donesene demokratskom procedurom SDP-ov trojac u priopćenju odbacuje takva tumačenja. ‘Zoran Milanović je voljom naših konvencija dva puta izabran za predsjednika SDP-a kako bi predstavljao i vodio stranku. Iste Konvencije su i nama povjerile odgovornost da mu u tome pomognemo’, istaknuli su. Dodaju da pripadaju organizaciji koja socijaldemokraciju uporno i dosljedno promovira kao političku alternativu lošoj vlasti na državnoj razini, te da, uz gospodarsku i socijalnu obnovu, građanima predstavljaju i SDP-ov model untarstranačke demokratičnosti ‘kao argumenta kada s punim pravom kritiziramo postojeću zatvorenost stranke na vlasti, podanički mentalitet i režiranu monolitnost izloženu javnosti’.

'Kandidatura Bandića neprihvatljiva'

‘Dio smo vodstva stranke koji političku vjerodostojnost brani poštivanjem prava na drugo i drugačije mišljenje’, kažu SDP-ovci, te naglašavaju da se to pravo pretvara u svoju suprotnost kada se prekrše odluke donesene demokratskom procedurom. ‘Utoliko kandidaturu za Predsjednika Republike gospodina Milana Bandića ocjenjujemo neprihvatljivom i razlogom za stranačku sankciju’, navode Opačić, Komadina i Picula. Uvjereni su, ističu, da će upravo suradnja u SDP-u te otvorenost u komunikaciji i privrženost socijaldemokratskim načelima osigurati pobjedu njihove stranke na predstojećim predsjedničkim te narednim parlamentarnim izborima. (Hina)

Vjerujete li da u SDP-u nema većih sukoba?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene