Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Ministarstvo nema veze s tim"

Ministrica kulture: "Zabrana koncerta Thompsona je neuobičajena"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek rekla je u četvrtak da se Ministarstvo kulture ne bavi zabranom koncerta Marka Perkovića Thompsona u Mariboru, ali i ocijenila kako je neuobičajenim da se koncerti zabranjuju iz navedenih razloga.

"Radi se u Republici Sloveniji, s tim nema veze Ministarstvo kulture ni u Sloveniji ni u Hrvatskoj. Stav je jučer iznio premijer, treba vidjeti o čemu se radi. Vrlo je neuobičajeno da se s takvim argumentima zabranjuju koncerti, ali to nije pitanje s kojim se bavi Ministarstvo kulture", izjavila je ministrica Obuljen Koržinek uoči sjednice Vlade.

Pročitajte i ovo Ministarstvo kulture Prvo dogovori pa poslovi? Sporni mailovi oko Ministarstva kulture za premijera ništa novo, oporba optužuje za profiterstvo: "Nema razlike između potresnog i ratnog" Nina Obuljen Koržinek Plenkovićeva uzdanica Ministrica je puna vjere i nade: ''Kazneni zakon unaprijedit će status novinara''

Mariborska općinska uprava u srijedu je objavila da je prihvatila preporuku policije u tom slovenskom gradu na Dravi da se koncert hrvatskog pjevača Thompsona, kojemu je to trebao biti prvi koncert u Sloveniji, zabrani.

"Thompson širi netolaranciju"

Odluka lokalnih vlasti došla je nakon što su se protiv koncerta "kontroverznog hrvatskog pjevača" izjasnile neke udruge i manje stranke, a u utorak u izjavama za mariborski list "Večer" posredno i premijer Miro Cerar te predsjednik parlamenta Milan Brglez iz slovenske Stranke modernog centra (SMC). Oni su naveli da Thompson i njegovi fanovi na koncertima šire netoleranciju i "govor mržnje", na što je preporukom o zabrani zbog "povećanog sigurnosnog rizika" reagirala i policija.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković nakon što je čuo da je u Mariboru zabranjen Thompsonov koncert zatražio je u srijedu od hrvatske veleposlanice u Ljubljani da ispita o čemu se radi i da izvijesti o tome koji su razlozi zabrane koncerta.

"Zatražili smo jutros, kad smo čuli te informacije, od naše veleposlanice Vesne Terzić u Ljubljani da ispita o čemu se radi i da nas izvijesti o tome koji su razlozi za zabranu koncerta. Meni nije poznato koji bi to razlozi mogli biti", izjavio je Plenković u Gospiću gdje je došao poduprijeti kandidate HDZ-a za lokalne izbore.

Thompson: "Neka me država zaštiti"

Na novinarski upit kako gleda na zabranu koncerta, Plenković je odgovorio :"Nikako dobro".

Thompson je u ekskluzivnom intervjuu za Dnevnik Nove TV poručio kako očekuje da ga "država zaštiti kao hrvatskog građanina".

Marku Perkoviću Thompsonu već su ranije zabranjivani koncerti u Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj i Nizozemskoj. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene