Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera Agrokor

Grmoja: ''Nakon priznanja Rohatinskog, istina mora izaći na vidjelo''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nikola Grmoja, politički tajnik Mosta i član saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor, na Facebooku je napisao da bi to povjerenstvo uskoro moglo biti ugašeno.

Mostovac Nikola Grmoja istaknuo je da ima informacije da bi HDZ sljedećeg tjedna mogao ugasiti saborsko istražno povjerenstvo za Agrokor koje je, navodi, ''ispunilo svoju svrhu'' nakon svjedočenja bivšeg guvernera HNB-a Željka Rohatinskog prošlog tjedna.

Pročitajte i ovo Ivan Penava, Andrej Plenković Oglasio se i Grmoja Penava poručio Plenkoviću: ''Pozivam te na dvoboj kao muškarac muškarca'' Slika nije dostupna Prodaja tvrtke Grmoja objavio dokumente za koje tvrdi da dokazuju da je Todorić Rohatinskog ''držao u šaci''

Njegovu objavu na Facebooku prenosimo u cijelosti:

''Moramo se usprotiviti gašenju istražnog povjerenstva – nakon priznanja Rohatinskog želimo priznanja i drugih aktera, istina mora izaći na vidjelo.

Saborsko istražno povjerenstvo za Agrokor ispunilo je svoju svrhu u onom trenutku kada je Željko Rohatinski priznao da je bio dio političkog projekta Ivice Todorića s Tomislavom Karamarkom, Milanom Kujundžićem i Zdravkom Marićem.

To priznanje otkriva da je Ivica Todorić preuzeo HDZ, odnosno da je postavljao, ne samo ministre i dužnosnike nego i predsjednike HDZ-a. Rohatinski je svojim priznanjem jasno i nedvosmisleno objasnio spregu Ivice Todorića i politike.

Dobio sam informaciju da sljedeći tjedan HDZ ide u gašenje saborskog Istražnog povjerenstva. U saborskoj proceduri imaju moj prijedlog izmjene odluke o osnivanju Povjerenstva prema kojem izbacili točku koja se tiče kvalitete financijskih izvješća u koncernu Agrokor što je i predmet istrage koja je u tijeku.

Osim izmjene Odluke o osnivanju koju smo zajedno dogovorili na Povjerenstvu, jer SDP i HDZ nisu izabrali potpredsjednika Povjerenstva može se ići i u promjene Zakona o istražnim povjerenstvima koja je također stavljena u proceduru. Ali očito je da to HDZ to ne želi jer bi time njihova ionako tanka argumentacija da Povjerenstvo mora prestati s radom nestala.

Ako krenu u smjeru gašenja najavljujem im žestoku i beskompromisnu borbu za rad Povjerenstva kako bi istina o Agrokoru izašla na vidjelo.

Kao što smo čuli priznanje Željka Rohatinskog želimo i priznanja ostalih aktera ovog procesa koji je hrvatsko gospodarstvo doveo do ruba ponora. Hrvatska javnost zaslužuje istinu o sprezi HDZ-a i SDP-a s Agrokorom i za tu istinu ćemo se mi u Mostu boriti svim raspoloživim sredstvima'', napisao je Grmoja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene