Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Greenfield investicija

Nikica Valentić pokreće projekt koji će dovesti investitore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Počinje izgradnja projekta Immopark Zagreb-Jastrebarsko, jednog od najvećih logističkih parkova u Hrvatskoj.

Riječ je o 'Greenfield' investiciji vrijednoj oko 55.000.000,00 eura, koju pokreće tvrtka Immorent u vlasništvu Erste grupe. Zemljište za projekt osigurao je bivši premijer Nikica Valentić. Njegova tvrtka Niva odraditi će i poslove nadzora izgradnje.

Pročitajte i ovo Požar automobila u Prečkom - 1 izvidi još traju Doznali smo čiji je auto izgorio na parkiralištu: "Moglo bi biti ozbiljno" Nevrijeme u Zagrebu Žuti meteoalarm Nevrijeme pogodilo Zagreb: Na dio grada pala tuča, pogledajte koji su kvartovi najgore prošli

Immopark će obuhvaćati logističke pogone i industrijske zgrade koje će biti spremne za iznajmljivanje investitorima. Završetkom suvremenog logističkog centra otvorit će se 100-tinjak novih radnih mjesta.

'Perspektiva Hrvatske, poglavito zemljopisna, prometna pozicija Jastrebarskog, između srednje Europe i Riječke luke, jest u povezivanju različitih oblika prometa, od željezničkog, cestovnog, vodnog i morskog', rekao je Nikica Valentić, predsjednik Nadzornog odbora NIVA d.d.

'Tehnološki je to najsuvremenije što se ovog trenutka gradi u Hrvatskoj. Konkuretnost je jedna riječ koja je možda kod nas podcijenjena, ali sada ću iskoristiti rečenicu iz mog bivšeg posla, ali ona je presuda za opstanak Hrvatskog gospodarstva', rekao je Valentić.

Dodao je kako se tu otvaraju mogućnosti proširenja ovog centra u najveći distribucijsko-logistički centar. Prostor će biti koncipiran tako da će ga svaki korisnik moći prilagoditi svojim potrebama. Troškovi poslovanja tako se smanjuju jer onaj koji je iznajmio ne mora misliti na održavanje i plaćanje računa. Financijski dio posla odradit će bankari.

'Lokacija je po nama idelana zbog blizine autoceste A1 i u blizini je kolosijek za mogućnost proširenja na vagaonski prijevoz i transport', rekao je Tomislav Matija Varga predsjednik uprave Erste Group Immorent.

Na predstavljanju novog projekta bio je i gradonačelnik Jastrebarskog Mihael Zmajlović. 'Ova investicija potvrđuje da je ulaganje lokalne samouprave u zone model koji vodi povećanju broja investicija i gospodarskom oporavku', rekao je gradonačelnik Jastrebarskog. 'I sami ste svjedoci da će ovo biti jedan od najvećih logističkih centara u Hrvatskoj. Za grad je značajno što će se otvoriti nova radna mjesta', dodao je.

100 za početak. Oni će zarađivati svoje plaće, poslodavci će državi plaćati poreze, a svoju dobit možda će uložiti u novi projekt koji će opet zavrtiti krug novca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene