Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poduzeće kao dobar primjer

Nikad u blokadi, bez kredita, plaće ne kasne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Senja priča koja budi optimizam! Tvornica rublja i trikotaže Neda nikada nije bila u blokadi, nikada nije dizala kredit, a 115 zaposlenih nikada se nije moglo požaliti da im plaća kasni. Uz to, svi su im kapaciteti prodani do 2014. godine.

Još jedan natovaren kamion spreman je za put u Njemačku. Sve je počelo kada je uspješni izvoznik tekstila shvatio da domaća tekstilna industrija strelovitim brzinom propada te da uskoro, ne preuzme li stvar u svoje ruke, više neće imati što izvoziti.

Pročitajte i ovo Tvrtka MB Namenska U Srbiji Eksplozija u vojnoj tvornici: Vidi se gusti crni dim, ozlijeđeni prevezeni u bolnicu Boeingova tvornica u Rentonu Model 737 Max Moguća nova greška na Boeingovim avionima: Na sigurnosni pregled odlazi 50 mlažnjaka

'Odlučio sam kupiti tvornicu za koju sam smatrao da bih na brzinu mogao dovesti u red, da bude konkurentna za izvoz na zapadnoeuropsko tržište', rekao nam je Milan Čudić, vlasnik tvornice tekstila. Ciljano su kupovali strojeve koji proizvode ono što se najlakše može prodati i u roku od nekoliko godina obnovili cijeli pogon. Ključ uspjeha je, kaže, što su to učinili vlastitim sredstvima.

Prepuni posla

'Primjetili smo da je mali profit u tekstilu, koji ne može podnijeti visoke kamate stranih banaka u našoj državi', istaknuo je Čudić. Sav profit i dalje ulažu u proizvodnju i modernizaciju, a poučeni hrvatskim iskustvima, gotovo isključivo s kupcima koji plaćaju odmah po isporuci. 'Posla puno imamo. sve radimo za izvoz, 99 posto. Jako puno imamo da jednostavno i ne stižemo', kaže Danijela Đurić, voditeljica šivaone.

Pletiona, tkaona, bojadisaona, krojačnica i šivaona u potpunosti hrvatske proizvode izrađuju u tri smjene. Uz 115 zaposlenih u tvornici, Neda osigurava posao i za još 200-tinjak vanjskih suradnika-šivača diljem Hrvatske. Planovi za daljnje širenje već postoje, a formulu za uspjeh rado dijele sa svima koji žele slušati rad, rad i samo rad. Zbog toga gazda Milan, umjesto na kakvu jahtu sjeda u kamion.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene