Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kako je curio novac?

Nije trebalo dugo čekati na novi slučaj: Novac namijenjen za ulaganje u hotele Plat završio u Agrokoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
''HBOR-ov predstavnik nije znao za ovu pozajmicu te HBOR nije ni u ovom slučaju mogao reagirati na predmetnu transakciju, kao ni u slučaju ulaganja u društvo Zagreb-Montaža d.o.o.'', odgovorili su iz HBOR-a na upit o ulaganju u hotele Plat koji su proglašeni strateškom investicijom.

HBOR je putem investicijskog fonda NEXUS odlučio uložiti novac u hotele Plat. Fond je, kao i u slučaju sa Zagreb-montažom, osnovao posebnu tvrtku za potrebe tog ulaganja.

Pročitajte i ovo Propusti u slučaju Agrokor - 2 Dopuna istrage Dnevnik Nove TV doznaje: Ide se na novo skupo vještačenje u slučaju Agrokor, odabir pao na inozemne financijske vještake Slika nije dostupna Povjerenica za informiranje "HBOR mora objaviti popis iznos kredita danih u 2017., uključivši i kredite Agrokoru"

Ta je tvrtka, baš kao što se dogodilo u prethodnom slučaju, novac namijenjen za ulaganje posudila Agrokoru. I ovaj put ne mogu naplatiti svoja potraživanja zbog Lex Agrokora.

''Sve do informacije društva za upravljanje fondom Nexus Private Equity partneri d.o.o. dane na sjednici Povjereničkog odbora Nexus FGS-a II 4. svibnja 2017., HBOR-ov predstavnik nije znao za ovu pozajmicu te HBOR nije ni u ovom slučaju mogao reagirati na predmetnu transakciju, kao ni u slučaju ulaganja u društvo Zagreb-montaža d.o.o.'', priopćili su iz HBOR-a.

Podsjetimo, pojavila se informacija da je novac iz HBOR-a preko Zagreb-Montaže završio u Agrokoru, gdje je i ostalo 40 milijuna kuna.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene