Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nijaz Čaušević-Medo: 'Nevin sam i nema priznanja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ekipa Nove TV uspjela je pronaći Nijaza Čauševića - Medu. Opovrgnuo je da je telefonski priznao sudjelovanje u ubijanju devetnaestero djece u Sijekovcu kod Bosanskog Broda, 1992. godine. Tvrdi da za ubijenu djecu nije nikada čuo te da mu netko sve smješta.

'Nisam kriv sigurno jer ima ljudi koji mogu posvjedočit da nije bilo genocida i da nije bilo maltretiranja', kaže Nijaz Čaušević Medo.

Pročitajte i ovo Gaza poduzimaju prve korake Izrael upozorio naše susjede i još tri zemlje: "To nas udaljava od postizanja rješenja" Ante Krajinović, otac ubijenog i nestalog branitelja Zločin bez kazne Tri desetljeća čekaju pravdu: "Kažu treba oprostiti, al tko je tražio oprost. Od mene nije nitko tražio oprost"

Nijaz Čaušević danas živi i radi u Kavranu nedaleko od Pule, a obitelj mu živi u Slavonskom Brodu. Kaže da je protiv njega pokrenuta propaganda.

Laž je kaže Medo i da je 1992. godine bio pripadnik HOS-a, tvrdi da je kao zapovjednik 1. interventne satnije 101. bosanskohercegovačke brigade, osobno osiguravao autobus.
Prema njegovim saznanjima, izbjeglice su sretno stigle na svoje odredište. 

Ministarstvo unutarnjih poslova Hrvatske ne može uhitit nikoga na temelju optužbi udruga poginulih i nestalih iz Bosanskog Broda, mora postojati suradnja sa ministarstvom unutarnjih poslova BiH. BosanskoHercegovačko tužiteljstvo još uvijek nije podiglo nikakve optužnice, tako da je pitanje hoće li se krvnici iz Sijekovca ikada naći iza rešetaka. 

Iako je Tomićeva udruga Čauševića prijavila, protiv njega zasad nije pokrenuta nikakva istraga. Navodno postoji i snimka Nijazovog priznanja no do nje nismo uspjeli doći. Na pitanje hoće li Bosna i Hercegovina od Hrvatske zatražiti Medino izručenje, u tužiteljstvu nisu htjeli odgovoriti.

'Osam godina mi već pokušavaju nešto utjerati, a ne mogu ništa istjerati', kaže Nijaz.

On smatra da je nevin i bez ikakvih briga uskoro će dočekati hrvatsku vojnu mirovinu. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene