Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Majka Nicka Vujičića

Pred kamerama nakon 20 godina: 'Na porodu sam odmah znala da nešto nije u redu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Roditelji Nicka Vujičića u ekskluzivnom intervjuu za Provjereno otkrili su kako su se osjećali kada su doznali da im se dijete rodilo bez ruku i nogu.

"Učinio je više nego što sam ja ikada. Proputovao cijeli svijet. Učinio stvari koje ja ne bih ni probala!" Riječi su to Duške Vujičić, majke Nicka Vujičića koji je ovih dana bio i u našoj zemlji. Bio je ovo drugi put da smo sreli Nicka.

Pročitajte i ovo Provjereno: Marijan Gregurina - 5 Život stao u pet vrećica Marijan je ostao bez svega, a država mu je pomogla sa 150 eura: "Nikad nisam zamišljao ovakvu starost. Nikad." Provjereno: Zadarska udruga - 1 Uz pomoć dobrih ljudi Zadarska udruga nakon priče Provjerenog dobila novi dom, ali posla je još mnogo: "To su djeca ovog grada i treba naći rješenje za njih"

Njegovi roditelji prvi put su ga pratili na njegovoj turneji. I prvi put nakon više od dvadeset godina sjeli zajedno pred kamere. Cijeli dan smo pratili njegov posjet Rijeci, a Nickova majka satima se nećkala sjesti pred naše kamere. Na kraju je ipak pristala.

'Kad se Nick rodio, porodničar mu je držao glavu prema dolje, nije ga stavio na mene. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Rekla sam 'Što mu je!?', no bila je smrtna tišina u prostoriji. Nitko mi nije ništa govorio. Opet sam pitala 'Što mu je?', pogledala sam u primalju, a ona je bila sva uplakana, suze su tekle. Trebalo mi je neko vrijeme da se pomirim s time. Očekivala sam normalno dijete. Morala sam proći taj proces tugovanja. Bila sam srdita na Boga, htjela sam znati zašto mi se to dogodilo. Zapravo mislila sam, ovo je noćna mora. Probudit ću se za koju minutu i shvatiti da se to meni ipak nije dogodilo', ispričala nam je Duška.

>> Nick Vujičić oduševio Hrvate: Kada vam Bog ne da čudo, vi možete biti čudo za nekog drugog!

Otac Boris, priznaje, kada se rodio Nick, molio je Boga da ga uzme k sebi. Mislio je da njegov sin nikada neće moći normalno živjeti. No nakon nekoliko tjedana samosažaljevanja, i on i supruga su odlučili prestati.

Prihvatiti sudbinu i pomoći Nicku da od svog života napravi najbolje što može. Nadali su se dobrom životu, ali ovo je kažu, više nego što su mogli očekivati. U ovoj turneji, Vujičići su posjetili rodnu Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju.

Nick je u Zagrebu i Rijeci posjetio škole i održao govore pred prepunim dvoranama Doma sportova i onoj na riječkom Zametu, i kao i uvijek ostavio bez riječi gomile ljudi. Bio je ovo drugi put da se sreo i s našom ekipom. Prošlogodišnje obećanje koje nam je dao u Sloveniji, da će jednom doći i u Hrvatsku, ispunio je. Kao i uostalom većinu stvari koje je ovaj 29-godišnjak ikada naumio!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene