Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Slovački ministar oglasio se o stanju premijera: "Ovo je jako težak dan. Borba za život premijera i dalje traje"

Ne traže puno

Ni školarci iz Golubića nemaju za autobusnu kartu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srednjoškolci iz Golubića ne odlaze u Knin na nastavu već drugi dan. Iako samo trinaest kilometara udaljeni od škole, cijena karte iznosi četiristo kuna. Roditelji nemaju novca, a uskoro bi mogli početi dobivati neopravdane sate.

Srednjoškolci okupljeni pokraj autobusne stanice ali ne polaze u školu. Oni i njihovi roditelji nemaju 400 kuna koliko košta mjesečna karta za samo trinaest kilometara udaljeni Knin. U Golubiću ih živi trideset četvero srednjoškolaca. Ima gimnazijalaca, mladih agronoma, ekonomista, zanatlija i ne žele izbjegavati nastavu.

Pročitajte i ovo Vanja Margetić, reporter Dnevnika Nove TV Čeka se rekonstrukcija Stravični prizori na mjestu gdje je autobus s putnicima naletio na stanicu: "Kućica je pomaknuta 15 metara, pukom srećom izbjegnuta je tragedija" Autobus pada u rijeku Mojku Istražuje se vozač VIDEO Dramatična snimka prometne nesreće u Rusiji: Autobus pun putnika sletio u rijeku

Majkama i očevima, s druge strane, ne zamjeraju ništa, jer znaju da novaca nemaju. Roditelji su svoju gorčinu morali prenijeti na djecu, iako su ih kažu željeli poštedjeti problema. ' Ja bih morala dati većinu mirovine samo djeci za autobus, a mirovina mi je 1.450 kuna', rekla nam je Dijana Popović, jedna od majki mnogobrojnih školaraca, koji zbog preskupih karata za bus izostaju iz škole.

No, u školama još nisu ni primijetili izostanak djece iz Golubića. Željko Bobanović, ravnatelj Gimnazije u Kninu, kaže kako kratak izostanak neće stvarati problem, no veći bi mogao. Kome je nezgodnije, pitanje je koje ostaje neodgovoreno. Budu li prisiljeni ići u školu, dok 400 kuna za autobus i dalje nemaju, školarci najavljuju kako će protegnuti noge i to punih 26 kilometara. Roditelji iz Golubića ne traže previše. Traži se tko će subvencionirati pola iznosa putne karte za prijevoz učenika do škole.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene