Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'To je prefino za nas'

Ni ribari više ne mogu bez računala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Splitu je danas predstavljen elektronički očevidnik, koji će od iduće godine imati svi ribarski brodovi veći od 15 metara.

Njime će se zamijeniti 'papirnati' očevidnici koje su ribari do sada morali ispunjavati i slati podatke o svom ulovu. 400 tisuća eura za 240 ovakvih uređaja pribavljeno je iz predpristupnih fondova Europske unije. A ribari na brodovima dužim od 18 metara imaju još manje od mjesec dana da se prilagode ovom modernom načinu rada.

Pročitajte i ovo Potraga za nestalim ribarima, ilustracija - 4 stigli ronioci Potraga za nestalim ribarima: Pronađeno je nešto na 27 metara dubine Potraga za nestalim ribarima, ilustracija - 3 Dok ima nade, ne prestaju Potraga za nestalim umaškim ribarima još traje: Uključeni su svi - od institucija do ribara kolega

'Ako ne ulovimo, ako imamo problema s tunjima ili imamo problema po brodu kad ćemo se mi sjetiti to upaliti i kad ćemo se sjetiti poslati taj očevidnik, i mokrim rukama i svakako, ne znam kako će to funkcionirati, to je sve na neke 'toucheve', nešto prefino za ovaj naš posao', rekao je Tomislav Vrsalović, ribar.

'Mi smo napravili takvu aplikaciju da ne treba nikakvo znanje ni Windovsi ni Office ni bilo kakvo drugo informatičko znanje osim upaliti kompjuter i stisniti dvaput očevidnik', objasnio je Ante Mišura iz Uprave za ribarstvo.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene