Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljudi ga vole

'Ni jedna pčelinja zajednica ne može proizvesti loš med'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S lijepim vremenom na livade i pašnjake izletjele su i pčele. Jedina vrsta insekata koji proizvode hranu za ljude. Stari Egipćani su je zvali i hranom bogova - riječ je, naravno, o medu! U zagrebačkom zoološkom vrtu djeca su danas mogla saznati sve o pčelama.

S prvim toplim danima, ovi vrijedni kukci počeli su marljivo raditi. Svatko u košnici zna svoj posao. Za dobre rezultate potrebna je i dobra pčelinja zajednica. Jedna košnica može napraviti puno. 'Dnevno otprilike dvije do tri kile čistog meda', rekla je Gordana Hegić sa Agronomskog fakulteta u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Dijete, ilustracija mentalno zdravlje pati Psihijatri zabrinuti za mlade: Pacijenti su sve mlađi, raste agresija, a kliničke slike su sve ozbiljnije Ilustracija Za ožujak Roditelji, provjerite svoje račune: Počinje isplata dječjeg doplatka

A pet milijuna pčela na godinu proizvede više od pet tona meda. Sve o njima i njihovom 'poslu' znaju i najmlađi. Zbog hranjivih i ljekovitih svojstava - med su mnoge kulture i prije nekoliko tisućljeća zvale hranom bogova.

>> Evo za što su dobri med i ulje!

'Ni jedna pčelinja zajednica ne može proizvesti loš med', rekla je Hegić. Pčele jako dobro znaju što rade, a ljudima se sviđa.'Med je izvrstan. Mi skoro uopće ne koristimo šećer, samo med umjesto šećera', rekla je Julija. Tajnu proizvodnje pčele nose u svom tijelu. Zato je mnogima najsavršeniji proizvod prirode.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene