Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Karamarko zadovoljan

'Ni haški tužitelj neće imati razloga reći da ne surađujemo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Savjet za suradnju s haškim sudom hrvatske vlade izrazio je zadovoljstvo odlukom sudskog vijeća ICTY-ja u predmetu 'Gotovina, Čermak i Markač' o topničkim dnevnicima, prenio je ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko.

Sudsko vijeće pod predsjedanjem Alphonsa Oriea odbacilo je ovog tjedna zahtjev haškog tužiteljstva za izdavanje obvezujućeg naloga Hrvatskoj za predaju topničkih dnevnika iz vremena Oluje ocjenjujući da nije jasno postoje li uopće ti dnevnici. 'Idemo dalje, radimo jako ozbiljno, u završnoj smo fazi pregovora s EU u kojoj će biti ocjenjivana i naša suradnja s Haagom. Mislim da imamo vrlo kvalitetnu poziciju i zadržat ćemo je do kraja', kazao je Karamarko, objašnjavajući da se na redovitoj sjednici vladina Savjeta razgovaralo i o radu tzv. task forcea.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nisu potrebni Topnički dnevnici: Vlada nastavlja potragu Slika nije dostupna Odbačen zahtjev oko topničkih dnevnika 'Odluka sudskog vijeća blamaža je za haški sud'

Na upit vezano uz stajališta glavnog haškog tužitelja Sergea Brammertza, a nakon odluke suca Oriea, Karamarko je rekao kako misli da ni glavni haški tužitelj 'neće imati razloga reći da ne surađujemo'. S ministrom Karamarkom iz Banskih je dvora zajedno izišao i glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, koji je vanjski član Savjeta, a na pitanja vezano uz akciju "Offside" obojica su ponovila da su sve već rekli jučer.

>> Topnički dnevnici: Vlada nastavlja potragu

Istraga je u tijeku i ne možemo davati podatke. Idemo dalje, surađujemo s Nijemcima, policija i odvjetništvo zajedno rade, rekao je Bajić. Na upit o novim imenima o kojima se u medijima spekulira vezano uz akciju 'Offside' Karamarko je tek kratko kazao kako će javnost biti obaviještena na vrijeme. (HIna)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene