Obavijesti Video Pretražite Navigacija

NHS traži od Vlade hitne mjere protiv poskupljenja kruha

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezavisni hrvatski sindikati ozvali su Vladu da hitno poduzme mjere protiv najavljenog poskupljenja kruha.

Predsjednik NHS-a Krešimir Sever u priopćenju je zatražio preispitivanje odgovornosti i učinkovite mjere zbog najave poskupljenja kruha kojem bi, prema udruzi stručnjaka u pekarstvu i slastičarstvu, cijena trebala porasti najmanje 10 posto.

Pročitajte i ovo Visoka cijena kruha - 1 50 posto poskupio u 2 godine Kolika je poštena cijena jedne štruce bijelog kruha - otkriva stručnjak Skuplji kruh u Mađarskoj - 6 VELIKA POSKUPLJENJA Ne rastu cijene samo kod nas, susjedi si ne mogu priuštiti ni - kruh. Muče ih i režije: "Krajem srpnja dobili smo tri puta veći račun"

Osim toga, najavljeno poskupljenje struje i plina uzrokovat će daljnja poskupljenja, naravno i pekarskih proizvoda. PDV na hranu hitno mora pasti, ali se jednako hitno mora uvesti red u sustave cijena umjetnog gnojiva, brašna i pekarskih proizvoda, ističe NHS.

Uz podsjećanje da se Povjerenstvo za praćenje cijena nije sastalo više od dva i pol mjeseca, Sever upozorava da su masovnim odazivom na nedavni sindikalni prosvjed na Jelačićevu trgu građani 'poslali jasnu poruku', a na slijedeći prosvjed doći će u još većem broju.

Hitno poduzmite mjere jer ovoga puta građane na ulicu nećemo morati posebno pozivati, a bez poziva će doći i pred one koji špekuliraju cijenama i bogate se na građanskom osiromašivanju, poručuje Sever Vladi.

Predsjednik NHS-a također poručuje ministru poljoprivrede Božidaru Pankretiću da 'nema pilatovskog pranja ruku već treba zasukati rukave i djelovati kako bi se spriječili uzroci najavljenih poskupljenja'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene