Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nezavisni sindikat MUP-a traži dodatak i na nove policijske mirovine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Budući da Zakon o dodatku na mirovinu isključuje umirovljenike koji u mirovinu odlazi temeljem posebnih propisa, Nezavisni sindikat djelatnika MUP-a zatražio je od hrvatske Vlade da se i njima prizna pravo na dodatak, priopćio je danas taj sindikat.

Iako policijski službenici u mirovinu odlaze temeljem posebnog
zakona, to ne smanjuje razliku u iznosu mirovina izmedu policijskih službenika koji su u mirovinu išli prije 1999. i onih koji su otišli nakon spomenute godine, tvrdi predsjednik Sindikata Zdravko Lončar.

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović Nova objava na Facebooku Milanović se ponovo oglasio: "Imamo inflaciju pohlepe! Država to može riješiti" Ilustracija objavio HZMO Dio umirovljenika trlja ruke: Počinje isplata dodatka, objavljeno kada

U ukupnom broju umirovljenika, prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, korisnika mirovina po posebnim propisima je svega 11 tisuća. 

U toj brojci puno je onih koji su u mirovinu išli po starom izračunu tako da je broj umirovljenika koji bi imali pravo na dodatak daleko manji, podsjećaju u Sindikatu.

Dodaju da najveći broj umirovljenih policajaca prima prosječnu
mirovinu od 2.500 kuna i predloženim Zakonom o dodatku na mirovinu neće dobiti ništa, iako im je, kažu, tijekom 2001. mirovina smanjena od osam do 20 posto.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene