Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi u Hrvatskoj

Nezakonita kamata: Dužnik u francima dobio presudu protiv banke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Riječ je o obitelji iz Zagorja koja je i prva u Hrvatskoj kojoj banka prema presudi Općinskog suda u Zaboku mora vratiti preplaćeni novac.

'Odlična vijest!!! Dobivena je prvostupanjska presuda u privatnom sudskom procesu protiv Splitske banke, zbog nezakonite kamate!!! Sutra više detalja', dio je statusa koji je u ponedjeljak na službenom Facebook profilu objavila Udruga Franak.

Pročitajte i ovo Ilustracija na 12 godina zatvora Dvojica osuđena zbog strijeljanja zarobljenih hrvatskih vojnika u Glini Zastava Islamske republike Pripadnik ISIL-a U BiH osuđen terorist koji se predstavljao kao humanitarac u Siriji

Prema pisanju 24 sata, riječ je o obitelji iz Zagorja koja je i prva u Hrvatskoj kojoj banka prema presudi Općinskog suda u Zaboku mora vratiti preplaćeni novac.

Bankari i predstavnici Udruge Franak iznijeli prijedloge za rješenje situacije s kreditima u 'švicarcima'

Ovo je prvi put da je sud tuženoj banci naložio vraćanje nezakonito obračunate kamate. Obitelj je banku tužila zbog 5.924,52 CHF.

Prema nepravomoćnoj presudi, na koju će se banka vjerojatno žaliti, banka obitelji mora isplatiti gotovo šest tisuća CHF u kunskoj protuvrijednosti prema prodajnom tečaju, kao i pripadajuće zakonske zatezne kamate.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene