Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snijeg i jak vjetar

Nevrijeme poharalo Hrvatsku, padao snijeg

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nevrijeme je sinoć zahvatilo četiri županije. Od posljedica jakog vjetra po cestama je padalo drveće, a bez struje je ostalo nekoliko naselja. U Gorskom kotaru, Lici, Slavonskom Brodu i na Biokovu padao je snijeg.

Zbog kvara na dalekovodima bez električne energije ostala su naselja Samarica u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji te Dalj, Đurđenovac, Donji Miholjac, Đakovo, Samatovci, Draž, Brajin Vrh i Kneževi Vinogradi u Osječko-baranjskoj županiji.

Pročitajte i ovo Snijeg - 2 Sve veći izazov Sve je mirisalo na odličnu godinu, a onda - katastrofa: "Ovo je najgora situacija koja nam se mogla dogoditi" Snijeg i led otežavaju povratak kući milijunima Kineza uoči Proljetnog festivala - 4 Ima i poginulih VIDEO/FOTO Ledeni užas u Kini: Tisuće zarobljene u jednom od najvećih prometnih čepova, muškarac danima nije mogao iz vozila

Dio kvarova je otklonjen tijekom noći, a ostatak će biti otklonjen tijekom prijepodneva.

>> VIDEO: Pripremite svoje vozilo

Nevrijeme je pogodilo Virovitičko-podravsku i Brodsko-posavsku županiju te Brodsko-posavsku županiju.

U Lici je protekle noći nakon kiše i grmljavine, zbog koje je na trenutke i nestajalo struje, napadalo 10-ak centimetara snijega. 

Sniježilo je na Plitvicama i na području Babinog Potoka, te u Brinju, Otočcu, Gospiću i na Zavižanu, no snijeg se već gotovo sasvim otopio na jutrošnjem suncu.

U noći s petka na subtu sniježne su pahulje zabijelile i Slavonski Brod.

Zbog vrlo jako bure što puše na Makarskom primorju kao i dijelu Bračkog kanala, od 11 sati u prekidu je trajektni promet između Makarske i Sumartina na otoku Braču, izvijestio je Gradski centar Osejava iz Makarske.

Bura na makarskom području puše brzinom od pedesetak, na udare i do 100 kilometara na sat, dok je noćas oko tri sata bilo udara vjetra brzine do 130 kilometara na sat.

Zbog jake bure vozačima koji se kreću državnom cestom D-8 na predjelu Dupci i kod Baškog Polja preporuča se pozornija vožnja zbog mogućih jačih bočnih udara vjetra.

Na Biokovu je noćas palo desetak centimetara snijega, a na najvišem vrhu Svetom Juri temperatura se jutros spustila na -8 Celzijevih stupnjeva i bila najniže izmjerena temperatura u zemlji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene