Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novo pogoršanje vremena

Nevrijeme pogodilo Zagreb, vjetar u Lekeniku nosio krovove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nevrijeme praćeno jakom kišom i orkanskim vjetrom poharalo je Lekenik nedaleko od Petrinje i Zagreb.

Nevrijeme je na području Zagreba i Zagrebačke Županije požar gospodarskog objekta, poplave 17 stanova, jednog podruma i više podvožnjaka te oštećenja sedam automobila, izvijestila je zagrebačka policija. Zbog pada polomljenih stabala i grana razbijen je i jedan prozor, a zbog udara groma oštećena je električna instalacija na jednoj kući. Puknuo je i nosač ograde na jednom gradilištu zbog jakog vjetra, kažu u policiji.

Pročitajte i ovo Dubai, 16.04.2024. - 1 neviđeni prizori FOTO/VIDEO Hrvat iz Dubaija za DNEVNIK.hr o kataklizmi: "Svi trgovački centri su potopljeni, nas su evakuirali..." Tuča, ilustracija Na drugom kraju sunce VIDEO Nevrijeme zahvatilo Zagreb i okolicu, u dijelovima grada padala tuča

Udar groma je najvjerojatniji uzrok požara koji je jučer u 18 sati izbio u staji i sjeniku u Auguštanovcu. U zapaljenim objektima, u vlasništvu 82-godišnjaka bili su radni strojevi i sijeno, a požar su ugasili vatrogasci. U jučerašnjem nevremenu nije bilo ozlijeđenih osoba, a na pogođena mjesta izašli su vatrogasci.

Munje i gormovi prošarali su sinoć i nebo iznad Zagorja i Samobora.Sinoćenje i noćašnje nevrijeme koje je zahvatilo Istarsku i više kontinetalnih županija prouzročilo je kvarove na elektromreži, poplave cesta i podruma, rušenja krovova, no nitko nije ozlijeđen. Komunalne službe i vatrogasci očistili su porušena stabla u lekeniku, a djelatnici Elektre sanirali su kvarove na elektromreži. Poplavljnjene su podrumske prostorije na području grada Siska pa su intervenirali vatrogasci i djelatnici Sisačkog vodovoda.

Nevrijeme je zahvatilo i područje Medulina, Rovinja, Rovinjskog Sela, Barbana i Žminja u Istarskoj županiji. Porušilo je stabla koja su s prometnica uklonile komunalne službe i vatrogasci. Zbog jakog vjetra došlo je do kvarova na dalekovodima u Ivanić Gradu i Jastrebarskom. Ekipe Elektre otklonile su kvarove te je opskrba električnom energijom normalizirana.

Nevrijeme je zahvatilo i područje Bjelovara i Čazme. Zbog obilne kiše poplavljene su podrumske prostorije, porušena stabala, a bilo je i kvarova na niskonaponskoj elektromreži na širem području Bjelovara i Čazme. Komunalne službe su raščistile prometnice od porušenog drveća, a ekipe Elektre sanirale kvarove na elektromreži. I u Koprivničko-križevačkoj županiji obilna je kiša poplavila podrume, a došlo je do izlijevanja voda u dvorišta na području Novigrada Podravskog i Đurđevca. Vode se izlila i na koprivničku obilaznicu, ali nije bilo prekida u prometu. (MI. Dr. /Hina)

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene