Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nevenka Mesić pod krim obradom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djelatnici istarske policije odnosno rovinjske Policijske postaje danas kriminalistički obrađuju 52-godišnju Nevenku Mesić, bivšu predsjednicu Upravnog vijeća Doma za zlostavljanu djecu i odrasle "Rovinjsko sunce".

Nevenka Mesić jučer je uhićena u Zagrebu zbog osnovane sumnje da je počinila kažnjiva djela gospodarskog kriminala i zlouporabe položaja i ovlasti, potvrdila je danas novinarima u Puli glasnogovornica istarske Policijske uprave Nataša Rogić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pretukli gayja Kriminalistička obrada nad napadačima na Rauka Slika nije dostupna Nastavljeno suđenje u Puli Nevenka Mesić ne osjeća se krivom

Ako se krim obradom potvrdi osnovana sumnja, ona će s kaznenom prijavom u tijeku dana biti sprovedena u Istražni centar Županijskog suda u Puli.

Nevenka Mesić je osumnjičena za zlouporabu položaja i ovlasti, odnosno da Dom za zlostavljanu djecu i odrasle "Rovinjsko sunce" unatoč stalnim doznakama resornog ministarstva i brojnim donacijama štićenicima nije osiguravao ni osnovne uvjete za prehranu i higijenske potrepštine.

Za taj se slučaj doznalo potkraj prošle godine, kad su u javnost dospjele anonimne optužbe nekih štićenica "Rovinjskog sunca" o gladi, nehigijeni te zlostavljanju i vrijeđanju štićenika.

Tada je policija pokrenula istragu o nezakonitim postupcima Nevenke Mesić, a predstavnici Ministarstva zdravstva i Porezne uprave u inspekciji su utvrdili brojne nepravilnosti u radu rovinjskog Doma, među kojima i nenamjensko trošenje novca.

Nevenka Mesić uhićena je jučer u Zagrebu, a kasno sinoć prevezena je u rovinjsku Policijsku postaju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene