Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Neugodno iznenađen"

Šef Oreškovićeva kabineta o nepravilnostima s putnim nalozima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neven Zelić, predstojnik Ureda bivšeg premijera Tihomira Oreškovića kazao je kako nema nikakvih saznanja o nepravilnostima vezanim uz putne naloge za vrijeme Oreškovićeve Vlade

"Neugodno sam iznenađen s tom informacijom, nemam nikakvih saznanja o nepravilnostima vezanim uz putne naloge. Obzirom da je istraga u tijeku, ne mogu komentirati detalje, ali pozdravljam odluku premijera Plenkovića i rad DORH-a da se utvrdi je li bilo nepravilnosti i tko je za njih odgovoran", kazao je Zelić i dodao da nema nikakvih informacija o tome što bi moglo biti sporno.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Andrej Plenković Nakon izbora Plenković: "Milanović okolo zove ljude, a onda oni zovu mene"

Kazao je kako ga nitko iz DORH-a nije kontaktirao, ali da će, ako do toga dođe, sa zadovoljstvom odgovoriti na sva pitanja.

"U najmanje ruku zabrinjavajuće"

"Ako su takve stvari moguće, to je u najmanju ruku zabrinjavajuće", kazao je Zelić.

Na pitanje tko je sve od savjetnika Tihomira Oreškovića odlazio na službena putovanja, odgovorio je kako su uz savjetnike putovali i "službenici koji su po prirodi posla zadatke morali obavljeti na putovanjima".

"Ne mogu sad govoriti iz glave koliko je bilo putovanja, ali o tome postoji dokumentacija", rekao je Zelić i dodao kako se nije čuo s bivšim premijerom Oreškovićem.

Cvitan: "Interes javnosti iznad svega"

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković danas je naime na izvanrednoj konferenciji za medije kazao kako je dobio informacije da postoji niz slučajeva nepravilnosti i nezakonitosti vezanih uz putne naloge i nakon Vlade Zorana Milanovića.

Na konferenciji je bio i glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan koji je kazako kako je interes javnosti za rad Vlade i uopće za moguće nepravilnosti  iznad svega.

"Zbog toga je došlo do odstupanja u dosadašnjem uobičajenom načinu rada", kazao je Dinko Cvitan i naglasio kako je DORH na sporne putne naloge upozorila Vlada.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene