Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oštar ton

Neuspio pokušaj povratka Borisa Tadića na čelo Demokratske stranke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik najveće srbijanske oporbene Demokratske stranke Dragan Đilas uspio je sačuvati poziciju koju mu je na sjednici Glavnoga odbora u Novome Sadu pokušao ugroziti bivši predsjednik Boris Tadić.

Glasovima 274 članova Glavnoga odbora prihvaćeno je Đilasovo izvješće o radu stranke, protiv kojega je bilo 127 izaslanika DS-a, koji su rušenjem izvješća nastojali otvoriti put za njegovu smjenu, objavili su u nedjelju iza ponoći vojvođanski mediji.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka ugrožavanje istrage MUP se oglasio o nestanku male Danke, uputio važan apel Nestala djevojčica Danka Nestala u utorak VIDEO Obustavljena potraga za malenom Dankom, policija tvrdi: "Ona nije na ovom području"

Zaključak je prihvaćen poslije cjelodnevnoga zasjedanja Glavnog odbora, koji je najavljen kao sastanak raspleta u najvećoj srbijanskoj oporbenoj stranci. Oštar, polemički ton sjednici dao je počasni predsjednik DS-a Boris Tadić, koji je zatražio od članova Glavnoga odbora da odbiju izvješće o radu aktualnog predsjednika stranke Dragana Đilasa.

Boris Tadić donosio odluke uz pomoć vračare?

Tadić, koji je ranije medijima izjavio da je spreman ponovno preuzeti vođenje DS-a, upozorio je da će, ukoliko Đilas ostane na čelu stranke, u roku od tri do šest mjeseci pasti i vojvođanska vlada. Nekada vodeća srbijanska stranka ostala je na vlasti jedino u Vojvodini, čijom vladom rukovodi potpredsjednik DS-a Bojan Pajtić i drugi članovi Pokrajinskoga izvršnog vijeća iz redova ove stranke.

Svoje pozicije u republičkoj i skupštinama gradova DS je počeo gubiti porazom Borisa Tadića na predsjedničkim izborima 2012., kada je prevlast počela preuzimati Srpska napredna stranka Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića. Tadić je zbog toga napustio mjesto predsjednika DS-a, koje je preuzeo Dragan Đilas, tadašnji gradonačelnik Beograda.

No time nije zaustavljeno osipanje članstva i pad popularnosti DS-a, da bi nedavno Đilas ostao i bez gradonačelničke dužnosti, što je bio povod da se u dijelu članstva pokrene inicijativa za njegovu smjenu i povratak Borisa Tadića na čelo DS-a. Odluka o prihvaćanju izvješća Dragana Đilasa donesena je poslije 10 sati oštre i polemičke rasprave. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene