Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kako da se odmore?

Nevjerojatan odnos prema elitnim policajcima: "Ubiju ih do kraja, a imaju veći trošak..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uvjeti rada u kojima pripadnici interventne i specijalne policije moraju funkcionirati su nehumani, kažu izvori DNEVNIK.hr-a, a potvrđuje ih šef sindikata policijskih službenika Mario Puškarić. Radi se o policajcima koji su angažirani u Zagrebu u ponedjeljak i utorak za vrijeme trajanja samita Krimske platforme, ali i utakmice Dinamo-Milan na Maksimiru. Pitanje je zašto su se tijekom noći morali vraćati u svoj grad, umjesto da prenoće u Zagrebu ili negdje bliže radnom mjestu kako bi se mogli odmoriti.

U Zagreb je s Kvarnera u ponedjeljak došlo 50-ak policijskih službenika. Smjena im je počela u ranim jutarnjim satima, radili su do 22 sata i tek oko 23 došli svojim kućama.

U utorak su se morali ponovno javiti u ranim jutarnjim satima u bazu da bi do 9 bili raspoređeni na položaje u Zagrebu. Na poslu ostaju do završetka utakmice na Maksimiru gdje večeras igraju Dinamo i Milan.

"To znači da rade do 23 sata ili do ponoći, a u bazi će biti oko 2 ili tri ujutro", kaže izvor DNEVNIK.hr-a koji je dobro upoznat sa situacijom i pita se zašto policijski službenici nisu mogli prenoćiti u Zagrebu ili negdje bliže kako bi se odmorili za iduću, izuzetno napornu smjenu.

Tijekom dugih smjena gotovo da nemaju vremena otići na toalet. "Ubiju ih do kraja, a imaju i veći trošak jer je netko nesposoban", kaže naš izvor.

Nedopustivo, ali nažalost nije prvi put

Predsjednika sindikata policijskih službenika Marija Puškarića pitali smo je li upoznat s ovom situacijom i zašto je to tako.

Pročitajte i ovo Karta obilaznih pravaca - 1 visoke mjere sigurnosti Počeo samit Krimske platforme, a za Zagrepčane muke u prometu: Naoružajte se strpljenjem, policija zatvara prometnice

"Nisam još čuo za ovaj slučaj. To je nedopustivo, ali nažalost nije prvi put. Tako je bilo i kad je dolazio turski predsjednik. Ne znam zašto je to tako. Ako dobijem prijavu, reagirat ćemo kao sindikat", kazao nam je Puškarić.

Upit o ovom događaju poslali smo i Ministarstvu unutarnjih poslova (MUP) iz kojeg nam nisu dali objašnjenje, već kratko poručuju da o navedenim događajima ne mogu davati informacije jer su pod "stupnjem tajnosti".

Pročitajte i ovo Krimska platforma - 2 VELIKI PLJESAK ZELENSKOM "Putin na Krimu dovršava sotonistički plan Staljina": Sa samita u Zagrebu odaslane snažne poruke potpore Ukrajini

"Obavještavamo kako je podatak o broju angažiranih policijskih službenika sastavni dio Plana osiguranja navedenog događanja, a koji je, sukladno Pravilniku o tajnosti službenih podataka Ministarstva unutarnjih poslova RH (NN 107/2012), označen STUPNJEM TAJNOSTI.
S obzirom da podatak nije javno objavljiv, nismo u mogućnosti dostaviti vam traženu informaciju", piše u odgovoru MUP-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene