Obavijesti Video Pretražite Navigacija
A i bolje raspoloženje

Studeni donosi manje račune za grijanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mjesec studeni zasad i nije studen. Visoke temperature posljednjih dana, imaju svoje dobre, ali i loše strane.

Sunce koje se uzdignulo, lansiralo je i žive u termometrima. Temperatura neobična za studeni izmamila je građane na ulice. A izmamila je i dobro raspoloženje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Snježne radosti Hrvatska se probudila u debelim minusima, upaljen meteoalarm: Velika opasnost od hladnog vala Slika nije dostupna VREMENSKA PROGNOZA Vikend pred nama, sunce zove u prirodu: Temperature su primjerene siječnju, ali i ugodne za šetnju

No nekima južina ipak ne odgovara. 'Zadnjih tjedan dana imamo malo više pacijenata. Uglavnom su to vrtoglavice, nemoć i slabost', rekla je dr. med. spec. Vesna Potočki Rukavina.

Dok su se jedni požalili na zdravlje, drugi su u ljetnoj verziji jeseni širili samo pozitivne vibracije. 'Meni je super, to je bilo i u mojoj mladosti. Božić je bio da nije bilo snijega. Nama je bilo dobrodošlo, nismo morali grijati', rekla je jedna građanka.

Toplije vrijeme - manji računi

Manje odvrtanje radijatora osjetit će se i na uplatnicama. 'Ne puno, ali ipak će se osjetiti na uplatnicama manja potrošnja, a isto tako i same zalihe plina', pojasnio je Davor Šestan, glasnogovornik Gradske plinare Zagreb.

>> 'Učinit ćemo sve da drastično ne poskupi plin'

Neobična temperatura i na cestama stvara manje problema. 'Vrlo je pozitivno s aspekta sigurnosti, nema poledice, nema snijega, što automatski je pozitivno, a i ljudi su bolje raspoloženi', rekao je Marko Slavulj, stručnjak za sigurnost u prometu.

Glavobolje i vrtoglavice mogle bi nestati već sutra, radijatori se polako početi odvrtati. Sljedeće visoke temperature i sunce čekat ćemo pod kišobranom.

Očekujete li manje račune za grijanje u studenom?

  • Da
  • Ne
  • Nadam se
  • Ne znam

Ukupno glasova:


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene