Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Došli i otišli...

Misterij u Splitu: Nestala cijela reprezentacija Azerbajdžana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Split je zbog europskog prvenstva stigla reprezentacija dizača utega iz Azerbajdžana. U Split su stigli, javili se u hotel, a potom im se izgubio svaki trag - na natjecanju se nisu pojavili.

Organizatori važnog natjecanja koje promovira sport, ali i Hrvatsku kažu kako o razlozima Azerbejdžanaca ne znaju ništa. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sutra će se i natjecati Oni ne poznaju granice: Ni invaliditet ih nije spriječio da se bave onim što vole - wakeboardingom! Slika nije dostupna Skok s litice Ovi sportaši postižu ubrzanje poput Lamborghinija!

Pet dizača utega iz Azerbajdžana po najavi je stiglo u Split u dogovoreni hotel. Ali vrlo brzo hotel su bez riječi napustili.

"Ne znamo stvarno ništa. Došli i otišli. Nisu ni uplatili kotizaciju" kaže Boris Čavka, izbornik reprezentacije dizača utega Hrvatske.

Organizatori Europskog natjecanja u dizanju utega nisu oduševljeni ovom temom. Godinama se trude natjecanje pripremiti savršeno, a sada ih se gleda kroz ovaj događaj. I domaći natjecatelji ističu da na bolje organiziranom natjecanju nisu bili.

Špekulira se da bi nagli odlazak mogao imati veze s objavom rezultata Svjetske antidopinške agencije o tome da su neki sportaši iz Azerbajđana na jednom ranijem natjecanju imali problem s dopingom. Naši ističu da su apsolutno čisti i da doping ne dolazi u obzir.

"Uvelo se da se nakon natjecanja uzima krv i urin, tako već postoji popis" kaže Mihaela Kruljac, hrvatska prvakinja u dizanju utega.

Azerbajđanci koji su bez objašnjenja i isprika nestali izgleda imaju neki nesportski problem. Njihov let i troškove podmirio je Sportski savez Azerbajđana.

U svibnju se održava natjecanje dizača u Azerbajđanu.  

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene