Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Operirana u Pragu

Nesreća u Češkoj: Učenici iz Osijeka na maturalcu pukla žilica u mozgu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za 17-godišnju Iločanku, učenicu Medicinske škole u Osijeku, maturalno putovanje u Prag, neće ostati u lijepoj uspomeni.

Kako je za Glas Slavonije potvrdila njezina majka Blaženka Bošnjak, djevojka je dobila nešto nalik na moždani udar, no o čemu se točno radi ni sami roditelji nisu mogli točno reći.

Pročitajte i ovo Vladimir Šeks Stabilno je Vladimir Šeks operiran, DNEVNIK.hr doznaje detalje Operacija robotom asistentom u KBC Split - 2 KBC Split FOTO/VIDEO Robot Hugo odradio prve operacije: "Ovo je za nas veliko priznanje"

"Rečeno nam je da joj je pukla žilica u glavi i morala je biti operirana, a njezino stanje bilo je vrlo slično moždanom udaru. Dobra je vijest što se nakon operacije oporavlja dobro i prema liječničkim prognozama, trebala bi stati na noge za nekih tjedan dana. Čim prohoda, treba se vratiti u Hrvatsku. Također je liječnik rekao da bi se za mjesec dana mogla i vratiti u školu. Dobar je znak da i nakon operacije sve protječe u redu, naša kći je svjesna svega i sve zna. Vjerujemo da će biti sve u redu i dalje", ispričala je za Glas Slavonije majka učenice koja je odmah otišla u Prag i ondje svakodnevno posjećuje kćer koja se još nalazi u bolnici.

Dodala je i da njezina kći nikada prije nije imala sličnih zdravstvenih poteškoća i ostaje nejasno što je prouzročilo to stanje, inače vrlo rijetko u adolescentskoj dobi.

Bila je sreća u nesreći što je maturantica u kritičnom trenutku bila u društvu, a majka kaže da je, uz prijatelje, i njezina razrednica neprestano bila uz nju. I u Medicinskoj školi, gdje su njezini školski prijatelji krenuli u ponedjeljak s nastavom, kažu kako je riječ o zdravstvenom stanju koje nipošto nije izazvano kakvim neprimjerenim ponašanjem ili slično.

"Učenica je zbrinuta i dobro se oporavlja. Ostali maturanti koji su bili ondje na maturalnom putovanju sretno su se vratili i krenuli s prvim danom nastave", potvrdila je Renata Gal, ravnateljica Medicinske škole Osijek.

17-godišnjakinja bi, prema proceduri, kroz tjedan dana trebala doći u Hrvatsku i to vozilom tamošnje Hitne pomoći.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene