Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Nesuglasice među partnerima

Nesporazumi u oporbi: 'Iznosi neistine'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je predsjednika HSLS-a demantirao Tomislav Karamarko, novi demantij u srijedu stigao je i od HSS-a.

Nesuglasice u odnosu koalicijskih partnera HSS-a i HSLS-a. Nakon što je predsjednika HSLS-a demantirao Tomislav Karamarko, rekavši da stranci nije obećao ministarstvo gospodarstva, stigao je novi demantij od HSS-a. I to na Kosorovu izjavu kako je HSLS samostalno sudjelovao na izborima za Grad Zagreb.

Pročitajte i ovo Biračko mjesto Željezno Žumberačko - 6 Što su im obećali? FOTO I ovdje je pobijedio HDZ: Vjernim biračima ni ovakvi uvjeti nisu zasmetali Sabor Većina sve odbacila Punih 14 sati trajala je rasprava u Saboru: Kad ćemo na izbore, ne zna se

Darinko Kosor iznosi neistine - poručio je HSS. Branko Hrg podsjeća - HSLS na izborima za grad Zagreb nije bio sam.

'Predsjedniku HSS-a želim sretan Dan neovisnosti. Kad bi ja komentirao tko što kaže u kafiću, negdje i tako gdje bi stigao', rekao nam je Kosor.

Karamarko ne daje odgovor: Gdje je HDZ-ov gospodarski program?

'Direktan napad na HSS je bio ovo što je zatajio da je bio u koaliciji s HSS-om za EU izbore prošle 2013. godine i da je bio u koaliciji za gradske izbore Zagreba', kaže Hrg.  HSS će zbog svega razmotriti načine daljnje suradnje s predsjednikom HSLS-a.

'Moramo malo vidjeti gdje je tu HSS u gradu Zagrebu prvenstveno, a i sve ostalo, danas sutra kad dođe morat ćemo očito biti malo oprezniji i jače definirati stvari', kaže Hrg.

'Gradska organizacija HSS-a se o ničemu nije oglasila jer sam u kontaktu s njima', kaže Kosor i odgovara na pitanje jesi li odnosi s HSS-om dobri: 'Apsolutno, ali gledajte svatko na svoj način želi ući u medije. Mi želimo po gospodarskom programu, a netko iz drugih stranaka ovakvim dopisima.'

No Kosora su nespretne izjave dovele i do demantija predsjednika HDZ-a. Mjesto ministra gospodarstva HSLS-u nismo obećali - jasan je bio Karamarko.

Karamarko: Uvjeren sam u našu čistu i brzu pobjedu

'Otpada bilo kakva kalkulacija u tom smjeru, to ne dolazi u obzir', rekao je Karamarko u ponedjeljak.

Kosor tvrdi - izvučen sam iz konteksta - obećavanja fotelja nije bilo. 'Normalno da nismo potpisali ministra', kaže.

'Ali da je HDZ tražio da u zajedničkom gospodarskom timu koji čine njihovi stručnjaci i njemački institut bude i naš Josip Budimir koji je naš ekonomski strateg to je točno i to je potvrdio predsjednik HDZ-a', nastavio je.

No to Branku Hrgu zvuči neuvjerljivo - iako spomenutog Budimira smatra izuzetno stručnim.

'Nisam siguran da HDZ kao vodeći partner i svi ostali partneri u koaliciji su baš tako siromašni u gospodarskim kadrovima da bi baš morali čekati da gospodin Kosor da svoje kadrove', smatra Hrg.

Unatoč nesuglasicama unutar oporbe - obje strane su uvjerene - pod okriljem HDZ-a nema straha od neuspjeha.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene