Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Toplinski udar

Nesnosna vrućina rušila ljude na ulici, Hitna imala pune ruke posla

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hitne pomoći diljem Hrvatske i danas su imale ruke pune posla.

I danas diljem Hrvatske nesnosne vrućine. No prognostičari već za večeras najavljuju osvježenje uz lokalne pljuskove i znatan pad temperature. Nažalost samo kratkoročno, sparina se vraća već za nekoliko dana. U sjeni stabla, nadstrešnice ili u klimatiziranom automobilu, danas su sunce i sparinu izbjegavali svi. Zapravo gotovo svi, jer radovi moraju biti dovršeni na vrijeme. Kratak predah i nadoknada izgubljene tekućine, a onda opet u akciju. Preporuke o izbjegavanju užarenog sunca u najkritičnijim satima mnogi nisu poslušali i Hitna pomoć imala je pune ruke posla.

Pročitajte i ovo Nestabilno vrijeme Vremenska prognoza Očekuje nas poboljšanje vremena, no za jedan dio zemlje bit će upaljen crveni meteoalarm: Detalje otkriva meteorolog Čačić Kiša u Dubrovniku, ilustracija Vremenska prognoza Budite spremni na promjenu vremena: Stižu nam pljuskovi i grmljavina, za dio Hrvatske upaljeno crveno upozorenje

'Sve više ima u zadnjih par sati kolapsa, odnosno vrtoglavica na javnim mjestima', ističe dr. Slobodanka Keleuva. Na jarunskom jezeru već drugo utapanje u manje od 10 dana, no zahvaljujući brzoj intervenciji spasioca unesrećena je žena spašena. Mala Poljakinja koju su roditelji ostavili u automobilu na suncu došla je k svijesti, ali nažalost ne komunicira s okolinom.

'Ona djeluje nešto bolje upravo zbog ovih ostalih parametara koji su bolje, ali stanje svijesti je isto kao i jučer', kazao je dr. Igor Prpić.

Temperature diljem Hrvatske gotovo su jednako visoke. Riječki golubovi su bili u potrazi za osvježenjem, a u Zadru prazne terase i prepune plaže.Srećom stiže nam osvježenje.'Nažalost pri tome može biti kao što je to često slučaj i mjestimično nevrijeme s tučom i olujnim vjetrom', kaže Milan Sijerković. Temperatura će pasti za nekoliko stupnjeva. No neće potrajati jer ćemo već sredinom sljedećeg tjedna biti u potrazi za osvježenjem.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene