Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Utvrđene nepravilnosti

Nesnosan smrad pogodio dio Zagreba - Evo o čemu se radilo!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neizdrživ smrad koji se u četvrtak navečer i petak ujutro širio s odlagališta otpada podigao je paniku među Jakuševčanima, ali i drugim stanovnicima Novog Zagreba koji su zvali čak i centar 112. Oni su pak na odlagalište poslali inspekciju Ministarstva zaštite okoliša koja je izašla u hitni nadzor te ubrzo i utvrdila nepravilnosti.

'Zatekli smo radove na gradnji zdenaca za otplinjavanje odlagališta, a kako tom prilikom nije spriječeno širenje neugodnih mirisa, inspektorica je izrekla hitnu mjeru zatvaranja zdenaca ugradnjom glinenih čepova i uklanjanje tom prilikom iskopanog materijala', kazala je Dijana Sušec, glasnogovornica Ministarstva.

Dodala je kako su hitne mjere Zagrebačkom holdingu, odnosno njihovoj tvrtki ZGOS, izrečene pri uručenju zapisnika s rokom primjene ‘odmah’.

Iz Holdinga ne negiraju radove na bušenju zdenaca za otplinjavanje iz dubina odlagališta istaknuvši da ih je obavila tvrtka Viadukt koja inače ondje obavlja radove.

Pročitajte i ovo Ilustracija bez ikakvih informacija Pilot odbio poletjeti zbog smrada koji samo on osjeti: Više od 100 putnika satima čekalo u limbu Botinec SVE SU PRIJAVILI Stanovnici zagrebačkog naselja uznemireni: "Osjeća se nesnosan smrad, peku nas oči i kašljemo. Blizu su vrtić i škola"

Građanska inicijativa traži naknade svima kojima smeta smrad Jakuševca

'Viadukt je uz redovne radove na ugradnji miješanog komunalnog otpada izveo radove na bušenju zdenaca za privremeno otplinjavanje odlagališta temeljem projekta koji je izradila tvrtka Hidroplan', kazala je Senka Knežević, glasnogovornica Holdinga.

Objasnila je da su radovi počeli još krajem srpnja i završili u četvrtak te da je izbušeno 15 zdenaca.
Ratko Bedeković, predsjednik Mjesnog odbora Jakuševec, koji stanuje uz odlagalište, među prvima je sve prijavio centru 112.

'Smrdjelo je toliko jako da nismo mogli izaći van iz kuća pa sam odmah sve prijavio policiji i inspekciji Ministarstva', ispričao je Bedeković.

Dodao je kako se očito na ovaj način ispuštaju u zrak plinovi koji nastaju truljenjem jer sustav koji izvlači plin i pretvara ga u električnu energiju ne funkcionira. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene