Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Nesmotreni postupci štete optuženicima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon sudskog ročišta na koje je prvi put došao sa slobode Branimir Glavaš komentirao je nedavne anonimne prijetnje sucu Željku Horvatoviću rekavši kako takvi istupi štete optuženicima, ali i neovisnom radu pravosuđa.

'To je usmjereno u prvom redu protiv okrivljenika i mene osobno, a otežava se i neovisan rad hrvatskog pravosuđa. Molio bih da se ti 'dobronamjernici' u buduće suzdržavaju od svojih glupih i nesmotrenih poteza', kazao je Glavaš.

Pročitajte i ovo Ivan Malenica i Hrvoje Krešić, reporter Dnevnika Nove TV - 1 Malenica za Dnevnik Nove TV Što misli o nezapamćenom potezu ustavnih sudaca i ima li Vlada povjerenje u europske tužitelje? "Ne vidim u čemu je problem što je Frka-Petešić pisao DORH-u" Slika nije dostupna TRAKAVICA BEZ KRAJA Reakcije na presudu: ''Dok se Ivi Sanaderu sudilo zbog tri milijuna, u Ini se kradu milijarde''

Kazao je i kako više ne želi razgovarati o sudskom postupku, a novinare je za sve izjave uputio na svoje odvjetnike.

'O predmetu želim razgovarati jedino u zgradi suda za vrijeme
ročišta, a o politici ću govoriti u sabornici gdje sam legalno izabran kao zastupnik', ustvrdio je Glavaš.

Zahvalio se i biračima koji su na proteklim parlamentarnim izborima zaokružili njegovo ime i na taj način, kako je rekao, omogućili Hrvatskom saboru da primjeni Ustav i hrvatske zakone, kako bi se on mogao braniti sa slobode. 

>> Glavaš na suđenje stigao dobro raspoložen 

>> Faber iznudio iskaz Gordane Getoš Magdić?

Glavaš je na slobodu pušten 11. siječnja, nakon više od 14 mjeseci pritvora, u kojem je završio zbog optužbi za ratni zločin nad osječkim Srbima u slučajevima 'garaža' i 'selotejp'.

Sudac koji vodi postupak protiv Glavaša i šestero suoptuženika nedavno je primio dopisnicu prijetećeg sadržaja. No, slučaj nije prijavio policiji, jer sve, kao je rekao, nije shvatio ozbiljno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene