Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Održan sastanak u Banskim dvorima

Ante Ramljak ponudio ostavku?

Martina Dalić (Dnevnik.hr)
Martina Dalić (Dnevnik.hr)
Aktualno Galerija +0 Martina Dalić (Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Ante Ramljak ponudio je ostavku na mjesto izvanrednog povjerenika Agrokora, neslužbeno doznajemo.

Ante Ramljak danas poslijepodne ponudio je ostavku premijeru Andreju Plenkoviću, doznajemo neslužbeno iz vrha Agrokora. Još nije potvrđeno hoće li Vlada prihvatiti ponuđenu ostavku.

Pročitajte i ovo Ministar Božinović pozvao je Bojana Ivoševića da da ostavku Policajac u sačekuši? Božinović pozvao Puljkova zamjenika na radikalan potez: "Uvijek kad im nešto propadne za to prozivaju splitsku policiju..." Ivan Kaštelan, reporter Dnevnika Nove TV Šok u Splitu zbog ostavke Tko je novi šef splitske policije? "Pamti ga se i kao glavnog ravnatelja policije s najkraćim stažem"

Ukoliko to učini, Vlada mora pronaći novog povjerenika i predložiti ga zagrebačkom Trgovačkom sudu koji će novo ime prihvatiti ili odbiti.

U večernjim satima održan je sastanak u Vladi. Iz zgrade Banskih dvora na stražnji izlaz iza 21 sat izašao je Ramljak.

Oko 22 sata Banske dvore napustili su premijer Andrej Plenković i potpredsjednica Vlade Martina Dalić.

Dalić nije htjela odgovoriti na pitanje koja je njezina politička sudbina. Na pitanje je li Ramljak podnio ostavku, rekla je samo: ''Sve ćete doznati sutra''.
 

 

Članica privremenog vjerovničkog vijeća Maricom Vidaković istaknula je da još neće komentirati situaciju, ali ako izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak podnese ostavku, kaže, već su srijedu ujutro će izaći u javnost s priopćenjem.

Podsjetimo, Ramljak je prije dva tjedna svu dokumentaciju o savjetnicima donio premijeru Plenkoviću koji je naredio analizu.

Uslijedilo je to nakon izbijanja afere u kojoj je otkriveno da je jedan od podizvođača i tvrtka u kojoj je Ramljak radio prije preuzimanja funkcije.

Prema istim inormacijama tvrtka je dobivala 250.000 kuna na tjedan za usluge. Posljednjih dana premijer Plenković nije se želio očitovati o ugovorima.

Ante Ramljak za izvanrednog je povjerenika došao 10. travnja prošle godine. Istoga dana ove godine, prema Lex Agrokor, istječe rok za postizanje nagodbe s vjerovnicima, no prošlog je tjedna potvrđeno da će se zatražiti od suda produljenje roka za nagodbu do 10. srpnja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene