Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izlazak na birališta

Neslužbeni rezultati drugog kruga prijevremenih izbora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Načelnik Općine Matulji, prema prvim, neslužbenim rezultatima drugog kruga prijevremenih izbora, bit će ponovno Mario Ćiković (SDP), doznaje se od Općinskog izbornog povjerenstva.

Ćiković je osvojio 52,62 posto birača, a za kandidata grupe birača okupljene pod nazivom Bolji Matulji, Miodraga Šarca (HNS), glasovalo je 46,15 posto.

Pročitajte i ovo Prosvjedi i uhićenja u Turskoj nakon što je oduzet mandat kurdskom gradonačelniku Lokalni izbori u Turskoj Oduzet mandat kurdskom gradonačelniku u Turskoj pa su uslijedili prosvjedi i uhićenja Slika nije dostupna Rezultati prijevremenih lokalnih izbora za Novu Gradišku, Novalju i Matulje

Mario Ćiković je u prvom krugu bio kandidat koalicije SDP i HSU, a u drugom krugu podržali su ga i PGS, IDS i Reformisti, čiji kandidat za općinskog načelnika Mladen Prenc nije prošao u drugi krug izbora.

U Matuljima je danas glasovalo 35 posto birača s pravom glasa.

Načelnik općine Kolan HDZ-ovac Šime Gligora

Prema prvim neslužbenim rezultatima prijevremenih izbora u Općini Kolan, novi općinski načelnik je Šime Gligora (HDZ) s osvojenih 53,22 posto glasova birača, doznaje se od Općinskog izbornog povjerenstva.

Protukandidat Josip Zubović (HSS), dosadašnji načelnik, dobio je 45,98 posto glasova.

Na izbore je izašlo 78,73 posto birača.

Gradonačelnik Nove Gradiške SDP-ovac Vinko Grgić

Gradonačelnik Nove Gradiške u narednom mandatu bit će Vinko Grgić (SDP), kandidat koalicije SDP – Hrvatski laburisti-stranka, koji je u nedjelju, na prijevremenim lokalnim izborima osvojio 51,65 posto glasova.

U drugom krugu pobijedio je Dražena Oršulića (HDZ), kandidata koalicije HDZ-HSS-HSP AS.

Na izbore je izašlo 35,16 posto od 12.571 registriranih birača u Novoj Gradiški. Novi gradonačelnik imati će dvije zamjenice Mirelu Glavaš i Vesnu Đapić. Predsjednica Gradskog izbornog povjerenstva Lidija Klašnja Petrović za Hinu je potvrdila kako su izbori protekli u miru i bez prigovora.
Grgić je pak rekao kako ima velike planove. "Glavni naglasak bit će na dodatnom poboljšanju uvjeta za investitore u Industrijskom parku Nova Gradiška, jer samo to donosi nova zapošljavanja. Moje zamjenice i ja dolazimo iz realnog sektora i imamo po dvadesetak godina iskustva, nama nije problem raditi", rekao je Grgić te dodao kako slijede i promjene u odnosu s udrugama s kojima će se više surađivati, a za njih će, kao profesionalac, biti zadužena Vesna Đapić.

U prvom krugu prijevremenih izbora Novogradiščani su izabrali i novi saziv Gradskog vijeća u kojem koalicija SDP - Hrvatski laburisti-stranka rada ima sedam mjesta, pet mjesta pripalo je koaliciji HDZ-HSS-HSP AS, četiri mjesta Kandidacijskoj listi Željka Bigovića, a jedno vjećničko mjesto pripalo je listi HDSSB-a.

Na upit Hine je li dogovorena suradnja u Gradskom vijeću, Grgić je odgovorio da se "dogovor očekuje narednih dana, te da bi bilo suludo očekivati da proračun ne bude podržan, jer bi to značilo ponavljanje izbora".

Pobjedi SDP-ovog kandidata pridonjeli su i sukobi u novogradiškom HDZ-u. Željko Bigović, smijenjeni je dosadašnji gradonačelnik Nove Grdiške i bio je član HDZ-a. Nakon što nije dobio podršku Gradskog odbora HDZ-a za ponovnu kandidaturu, Bigović je izašao s nezavisnom listom, koju su tijekom predizborne kampanje podržali i Mostovi ministri Tomislav Panenić, ministar gospodarstva i Antun Šprlje, ministar pravosuđa.

Načelnik Gvozda ponovno Branko Jovičić (SDSS)

Nakon drugog kruga izvanrednih lokalnih izbora, za predsjednika općine Gvozd izabran je Branko Jovičić (49) iz SDSS-a, koji je tu dužnost obavljao i u prošlom mandatu.

U birački popis upisano je 3.128 birača, a Jovičić je dobio 580 glasova ili 61,38 posto onih birača koji su izašli na izbore. Njegov protukandidat Zdravko Stijepović (58) iz SDP-a dobio je 340 glasova birača ili 35,98 posto.
U prvom izbornom krugu ni jedan od tri kandidata nije dobio natpolovičnu većinu, pa su građani općine Gvozd na sedam biračkih mjesta pristupili drugom krugu glasovanja.

Jovičić je dužnost načelnika Općine Gvoz obavljao od 2005., ali potkraj prošle godine u Općinskom vijeću nije imao dovoljno ruku za izglasavanje općinskog proračuna, pa je razriješen dužnosti.

U novom mandatu, njegov SDSS je, već u prvom izbornom krugu, sa sedam od ukupno 13 mandata, u Vijeću osigurao apsolutnu većinu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene