Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na cilj stižu za 7 dana

Neretvanskom lađom od Prevlake do Maslenice za 20. rođendan 4. gardijske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
20 je godina i od osnutka 4. gardijske brigade. Njezini pripadnici u spomen na taj dan odlučili su neretvanskom lađom preveslati put od Prevlake do Maslenice. S najjužnije točke lađari su krenuli jutros, a na cilj planiraju stići za 7 dana.

Nekadašnji suborci, a danas veslači, započeli su svoje putovanje. Povodom 20. rođendana 4.gardijske brigade neretvanska lađa spojit će Prevlaku i Maslenicu.

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović 30 godina Maslenice Milanović o Lavrovljevoj pohvali: "Sreo sam ga jednom kratko i hladno, a Grlence mu je na liri pjevušio ruske pjesmice na uho i pozvao Putina u Hrvatsku" Slika nije dostupna sjećanja ne blijede Prošlo je 29 godina od akcije Maslenica: "Taj dan sam mu čistila čizme. Kao da me kroz srce probolo to. Poginuo je u 21. godini"

'Cilj nam je danas do Stona doći, to je za prvi dan etape. Predstoji nam još 5 dana, sveukupno tjedan, s time da bi sedmi dan bilo polaganje vijenaca u Novigradu i Paljevu te povratak kući', kazao je lađar Branko Markota. 'Ogroman je to put, ali možemo mi to izdržati. Izdržali smo i veće napore', dodao je Ante Marojević.

Veslači su s Prevlake krenuli u zoru, u 4 sata. Nakon blagoslova u Cavtatu, lađa je krenula prema Dubrovniku. I pored glisera i kruzera lađari su najveću borbu vodili sa suncem i sparinom.'Vruće je, popili smo ne znam koliko vode. Evo, pun frižider vode smo popil'', kazao je Marojević.

Predah u starom portu pretvorio se u pravu atrakciju, pogotovo za strance koji su prvi put ugledali neretvansku lađu.

Na putovanju dužem od 400 kilometara, sudjelovat će ukupno 70 bivših pripadnika 4.gardijske brigade koji će se izmjenjivati tijekom putovanja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene