Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dan nakon odluke suda

Reakcije građana na nepravomoćnu presudu požeško-slavonskom županu Alojzu Tomaševiću: "Treba odstupiti, ali kakva je Hrvatska..."

Reakcije na presudu Alojzu Tomaševiću - 7
Reakcije na presudu Alojzu Tomaševiću - 7 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Reakcije na presudu Alojzu Tomaševiću - 7 Reakcije na presudu Alojzu Tomaševiću - 7 Foto: DNEVNIK.hr Reakcije na presudu Alojzu Tomaševiću - 1 Reakcije na presudu Alojzu Tomaševiću - 1 Foto: DNEVNIK.hr Reakcije na presudu Alojzu Tomaševiću - 2 Reakcije na presudu Alojzu Tomaševiću - 2 Foto: DNEVNIK.hr Reakcije na presudu Alojzu Tomaševiću - 3 Reakcije na presudu Alojzu Tomaševiću - 3 Foto: DNEVNIK.hr +2 Reakcije na presudu Alojzu Tomaševiću - 4 Galerija 1/7 >>
Dan nakon presude požeško-slavonskom županu Alojzu Tomaševiću zbog obiteljskog nasilja i izrečene uvjetne kazne zatvora od 10 mjeseci s rokom kušnje od dvije godine, brojne su reakcije javnosti.

Nepravomoćno osuđeni župan Tomašević u četvrtak je došao na posao, sa svoje funkcije ne planira odstupiti. Zakon o lokalnoj i područnoj samoupravi ne samo da mu to omogućava, nego mu i dopušta da se nakon isteka mandata ponovno kandidira.

Pročitajte i ovo Ubijeni Katie Higton i Steven Harnett stravična ubojstva u Engleskoj Monstrum ubio bivšu partnericu, masakrirao njezina dečka i silovao još jednu ženu pred djecom: "Romeo i Julija sada mogu zajedno umrijeti" Policija traga za muškarcem javite se Jeste li ga vidjeli? Traži se zbog obiteljskog nasilja, policija pred kućom pronašla pretučenu ženu i mrtvog psa

"Treba odstupiti, to je to. Ali kakva je Hrvatska, takva je država. Sudstvo i to", smatra Emili iz Požege. "Nije uredu što je suđeno tako, žena nastradala, a on?", dodala je Ljubica koja smatra da je Tomašević trebao dobiti veću kaznu.

"Svatko od nas tko ima dovoljno civilizacijske dosege podržava borbu protiv nasilja, ali ovo je stvar koja je u domeni pravosuđa", komentirao je Josip Aladrović, ministar rada i mirovinskog sustava.

"Zakon je tu jasan", tvrdi ministar uprave Ivan Malenica. Na upit novinara hoće li mijenjati zakon odgovara: "Pa vidjet ćemo. Ali na županu Tomaševiću je njegova odgovornost".

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene