Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogledajte izvještaj

Nepravilnosti u radu HGK još 2012. otkrio Državni ured za reviziju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz izvješća Državnog ureda za reviziju o radu Hrvatske gospodarske komore u stoji kako su još 2010. godine utvrđene nepravilnosti.

Državni ured za reviziju 2012. godine objavio je izvještaj o radu HGK za 2010.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odgođeno ročište Početak suđenja Nadanu Vidoševiću ne nazire se ni nakon tri godine Slika nije dostupna Javio da je bolestan Ponovno odgođeno pripremno ročište Vidoševiću

'Revizijom za 2010. utvrđene su nepravilnosti koje se odnose na planiranje i računovodstveno poslovanje, upravljanje imovinom, ostvarivanje prihoda i rashoda, između ostalog, su posljedica nedovoljno učinkovitog sustava unutarnjih kontrola, te ne provođenja odgovarajućih postupaka nabave roba, radova i usluga, što je utjecalo na izražavanje uvjetnog mišljenja', stoji u zaključku revizije objavljene 2012. godine.

>> ANIMACIJA Ovako su godinama navodno izvlačeni milijuni iz HGK

Podsjetimo, Zdenku Peternel, blisku suradnicu dugogodišnjeg predsjednika Hrvatske gospodarske komore Nadana Vidoševića, sumnjiči se da je iz HGK izvukla čak 32 milijuna.

Istražitelji sumnjaju da još 2005. godine s dvojicom pomagača sve osmislila i potpisivala. I to preko računa u 4 tvrtke, koje su s HGK potpisale ugovore o suradnji.

Njima su se slale fakture za nepostojeće marketinške usluge, koje na velikim projektima nisu odrađene. Radili su to, navodno, 6 godina.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu priopćilo je kako je podnijelo prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv dvoje hrvatskih državljana (1950. 1965.) zbog osnova sumnje da je prvoosumnjičenica počinila kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti i krivotvorenje službene isprave, a da je drugoosumnjičenik počinio kazneno djelo poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti i poticanja na krivotvorenje službene isprave.

Cijeli izvještaj Državnog ureda za reviziju možete pročitati ovdje

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene