Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Nepoznati Zagreb

ŽIVOT U ZAGREBAČKOJ 'KUĆI DUHOVA' - 'Nema tamo ni struje ni vode'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jeste li znali da je nekad na zagrebačkoj Trešnjevci u Adžijinoj ulici postojala tvornica svile, takozvana Bubara?

Utočište zagrebačkih beskućnika - Industrijski kompleks izgrađen je 1892. godine i nakon prestanka proizvodnje svile, Bubara je imala razne namjene. No, od požara osamdesetih tvornički kompleks zjapi prazan, razrušen i obrastao u korov.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu Žuti meteoalarm Nevrijeme pogodilo Zagreb: Na dio grada pala tuča, pogledajte koji su kvartovi najgore prošli Gužve na biračkim mjestima u Zagrebu Građansko pravo VIDEO/FOTO Građani pohrlili na glasanje: Velike gužve na mnogim biralištima u Zagrebu

Bloger Nepoznati Zagreb je prošetao zapuštenim tvorničkim kompleksom i u svom novom postu nam otkriva da u nekadašnjoj tvornici danas žive beskućnici.

Akcija za beskućnike: Split pokazao solidarnost prema siromašnima

'Ovoga puta smo zavirili i u neke kutke u koje za prvog posjeta nisam zašao, a isto tako smo susreli jednog od stanovnika te 'kuće duhova' i razmijenili s njime nekoliko riječi. On kaže da ih tamo ima nekoliko na stanu, uredili su si prostore u stražnjem dijelu dvorišta, u novije građenim objektima. Naravno, nema tamo ni struje ni vode, težak je to život, ali makar imaju zidani prostor i krov nad glavom. Isto tako, s druge strane, tik iza benzinske pumpe, se nalazi još jedan nastanjeni prostor ispred kojeg se sušilo taj dan puno veša.

Za našeg posjeta nismo vidjeli stanare, ali za jednog prethodnog prolaska sam s ulice uočio jednu staricu kako tamo ulazi s vrećom punom boca tako da pretpostavljam da je to njeno boravište. Isto tako, u srednjem dijelu smo uočili jedan napola srušeni (ali ipak natkrovljeni) prostor ograđen ceradama u kojem, čini se, također netko živi... to je definitivno najlošiji smještaj u krugu Bubare', stoji u objavi na blogu.

Ako želite saznati još zanimljivih stvari o našem glavnom gradu, svakako posjetite blog Nepoznati Zagreb.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene