Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Neovlaštenim klanjem stoke zaradili 170.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici podignulo je optužnicu protiv četiri odgovorne osobe iz koprivničke tvrtke "Podravsko gospodarstvo" zbog kaznenog djela zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju, čime su pribavili protupravnu imovinsku korist od oko 170 tisuća kuna.

Direktora i vlasnika "Podravskog gospodarstva" I. M. (43), te Z. T. (51), I. M. (49) i S. S. (40) terete se da su nezakonito klali stoku i meso prodavali zaposlenicima i drugima, a bez pregleda mjerodavnih službi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Potrošnja i investicije Što se događa s hrvatskim gospodarstvom? Objavljeni novi podaci o BDP-u Bombardiranje Ukrajine Dvije godine sukoba Rat koji je razorio živote i promijenio zemlju ne posustaje: "Nismo očekivali da će ih biti toliko"

Meso zaklane stoke čelnici "Podravskog gospodarstva" prodavali su po višoj cijeni nego što bi ga trebali prodavali za to ovlaštenim klaonicama, navodi Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici.

Također ističe kako su tijekom 2005. godine u Koprivnici i bližoj okolici, na farmama tvrtke u blizini Hlebina i Đelekovca, "u neadekvatnim prostorima prisilno i neopravdano zaklali 149 komada junadi, čime su postupili protivno odredbama Zakona o veterinarstvu i Pravilnika o načinu obavljanja veterinarsko-sanitarnog pregleda i kontrole životinja prije klanja i proizvoda životinjskog podrijetla".

Tereti ih se i da lešine i konfiskate nisu uništavali u za to
predviđenim objektima, nego su ih nekontrolirano zakapali na tim farmama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene