Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Budi muško'

Nenasilni, a opet pravi muškarci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nasilje među mladima jedan je od gorućih problema današnjeg društva, a međunarodna kampanja 'budi muško' namijenjena je upravo njegovom sprečavanju.

Iako bi fraza 'budi muško' neke mogla asocirati na problematično ponašanje i nepoželjne muške osobine koje uključuju i nasilje, danas je u zagrebačkoj strojarsko-tehničkoj školi ona poprimila sasvim drukčije značenje. 'Tema same kampanje je budi muško, odnosno ispitivanje tih stereotipa muškosti, odnosno muškarca kao nekakvog nasilnog frajera. Mi prezentiramo jedan taj drugi model muškarca koji može bit nenasilan, a opet da zadrži tu muškost', kazao je organizator Matko Gereš.

Pročitajte i ovo Protuprosvjed na Trgu Prosvjedi i ljudska prava VELIKA FOTOGALERIJA Muškarci pali na koljena, žene uzvratile udarac: ''Ne priznajemo gospodare ni u privatnom ni u javnom životu!'' Ilustracija Rodni jaz Žene u Hrvatskoj od danas do kraja godine rade besplatno

Ta je kampanja dio šireg međunarodnog projekta, a u Hrvatskoj i susjednim zemljama usmjerena je prema mladima srednjoškolskog uzrasta, u cilju razvijanja kulture nenasilja, jednakosti među spolovima, kao i svijesti o odgovornom spolnom ponašanju. Edukacija mladih odvija se i putem radionica urbane kulture. Za počasnog člana izabran je reper Edo Maajka, što bi neki mogli nazvati i kontradiktornim, s obzirom na njegove pjesme, koje su ponekad eksplicitnog sadržaja.

'Vulgarizmi nisu nasilje, u mojim pjesmama nema onog, hej, ajmo tući ljude. Ma psovanje i nasilje su dvije totalno drukčije stvari. Ja promoviram jedankost spolova, neagresiju i pacifizam', kazao nam je Edo Maajka. Treba vidjeti što o ovom projektu misle i djevojke, čije će se mišljenje sigurno najviše vrednovati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene