Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smjena ravnatelja policije

Stazić: Svaka nezakonita smjena represivnog aparata je udar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najavu moguće smjene ravnatelja policije Vlade Dominića komentirala je i oporba. SDP-ov Nenad Stazić ima i poruku za ministra unutarnjih poslova Vlahu Orepića.

Saborski zastupnik SDP-a Nenad Stazić smatra da je bilo kakva nezakonita smjena unutar represivnog aparata,zapravo oblik udara te izrazio nadu da ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić, neće popustiti pritisku prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka.

Pročitajte i ovo Tomislav Karamarko "Dvojio sam..." Oglasio se Karamarko: Objasnio kako bi HDZ mogao dobiti izbore i s kime bi trebao koalirati Tomislav Karamarko na općem saboru HDZ-a govorio i o svojoj kandidaturi Karamarko savjetuje vodstvu HDZ-a da osnuje Domoljubnu koaliciju broj dva

"Samo su četiri navedena taksativna razloga zbog kojih može biti smijenjen glavni ravnatelj policije, svaka druga smjena izvan tih razloga, bila bi potpuno nezakonita. Nadam se da ministar unutarnjih poslova neće podleći Karamarkovom pritisku, znači da će se Most držati, da će imati kralježnicu i da neće dopustiti, zapravo gledajte, jedan udar. Udar gdje svako nezakonito smjenjivanje represivnog aparata zapravo jest nekakav puzajući udar. Ako se uspije tome oduprijeti, zaslužit će djelić mojeg poštovanja. Ako ne, moramo zaključiti da se Most predao i digao ruke od svega", rekao je Stazić.

Podsjetimo, ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić u srijedu je komentirao najave o smjeni ravnatelja policije Vlade Dominića, nakon što je zapravo prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko izjavio da je Dominić već smijenjen.

U utorak je smijenjen šef PNUSKOK-a Mario Bertina, a Orepić je rekao da ta smjena nije odlučena pod političkim pritiskom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene