Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izmet nije bezazlen

Izmet gomile mačaka ugrožava stanare

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nečuven nemar institucija. Stanari jedne zgrade u središtu grada žale se brojnim institucijama no ni jedna služba ne želi oduzeti gomilu mačaka koje ima vlasnica jednog od stanova.

Stanari ulice u strogom zagrebačkom centru svakim danom nanovo na svojim kućnim i pragovima poslovnih prostora nalaze izmet susjedinih desetak mačaka. ‘Meni ljudi žele otkazati poslovne prostore. Ja ne mogu ovdje zvati đake da mi dođu u školu, zato što je opasno za zdravlje’, rekla je Marina Čutura, vlasnica škole brzog čitanja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "ne protivimo se liječenju" Hrvatska zajednica Hare Krišna ograđuje se od incidenta u Puli: "Ta organizacija je jedan privatni projekt" Slika nije dostupna Strogi nadzor Jedan od šestorice: Kardinal Josip Bozanić dobio novu funkciju

‘Nije istina da ja ne čistim za mačkama. One uopće ne idu dolje. Ako je njihov izmet dolje, netko je došao, pokupio ga i odnio tamo’, rekla je Jela Ivezić, vlasnica mačaka.

Osim policije stanari su zvali i veterinarsku, sanitarnu i komunalnu inspekciju. ‘Spomenutu odgovornost javnih gradskih službi ne možemo prihvatiti, jer je komunalno redarstvo Grada Zagreba nadležno samo na javnim površinama’, stoji u priopćenju pročelnika Jurice Ambrožića.. Ministarstvo poljoprivrede i veterinarska inspekcija nisu nam odgovorili ni nakon višednevnih upita.

'Jedna mačka je išla prema meni kao tigar'

U zaraznoj bolnici kažu izmet nije bezazlen. ‘Može se dobiti recimo toksokaroza, a pošto ličinke tog parazita imaju sposobnost kruženja po cijelom organizmu, mogu doći u različite organe, u pluća, u mozak u oko’, pojasnila je infektologinja Branka Benić.

>> Perzijska mačka preživjela centrifugu u stroju za pranje rublje

A mogli bi dobiti i bolest mačjeg ogreba. ‘Ja sam jednu tjerala ali ona me gledala i ide prema meni onako kao neki tigar, tako da baš nije bilo jako ugodno. Onda sam otišla unutra, bojim se’, rekla je stanarka Nada Cimerman. A boji se posla i Centar za socijalnu skrb koji je posjetio usamljenu gospođu. Ona im je rekla kako ne želi u dom, pa su je pustili na miru.

Podržavate li držanje životinja u stanovima?

  • Da
  • Ne više od jedne
  • Niti jednu
  • Koliko god, ali bitno da se održava čistoća
  • Ne podnosim kućne ljubimce

Ukupno glasova:


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene