Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priča nesebične obitelji

VIDEO Josipova jedina želja: Da imam struju i da se okupam kao sva normalna djeca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Priča majke Josipe i sina Josipa ne razlikuje se previše od drugih u baranjskom selu Luč, barem ne kada su u pitanju njihova primanja. Ali mještani ih ipak po nečemu razlikuju od ostalih.

Majka Josipa i sin Josip žive u trošnoj kući bez struje i vode. Jedini izvor prihoda im je socijalna pomoć i par stotina kuna doplatka. Ovakvih priča u baranjskom selu Luč - ima više, no mještani ovu obitelj ipak po nečemu razlikuju od ostalih. Po dobrom srcu, obiteljskoj brizi i ljubavi, ali i nesebičnom pomaganju svima kojima su okruženi.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković VLADINE MJERE POMOĆI Niži PDV na plin, hranu, uloške...: ''Da nema Vladinih mjera, struja bi poskupjela 23 posto, a plin 79 posto'' Ivan Kuprešak - 2 izgubili nadu Mještani Podolja i dalje su bez pitke vode: "Umijemo se s kišnicom. Dobro što je pala. Dogovorili smo s djecom da ćemo odseliti"

Prva jutarnja obveza gospođe Satner, nahraniti kokice.

VIDEO 'Ovo je kuća mog pradjeda. Drugim ljudima malo izgleda strašno i sve, al' meni je tako ok. To je moj dom'

'Kukuruz dobivam od jednog čovjeka, radim mu zemlju pa onda ono što odradim zemlju to meni da kukuruz', kaže Josipa Satner. Unatoč teškoj situaciji, životu u trošnoj, vlažnoj kući, bez struje i vode, Josipa svakoga jutra priprema sinu doručak. Struje nema i nikad je nije imala, a novca, kaže, nema da je priključi

'Ja bih joj najbolje mogao pomoći kad bi završio školu, otišao negdje raditi i kad bih joj pomogao', kaže njezin sin Josip.

Josipa uz sina, ima i dvije kćeri.

'Naša majka stvarno se potrudila najbolje što je mogla. Nismo imali kao ostali, ali eto…', priča Stojanka Satner.

'Pokazala je veliko srce'

Josipa i sin žive od 1100 kuna socijalne pomoći i 300 kuna doplatka. Iako bi pomoć dobrodošla njima, Josipa pomaže starim i nemoćnim osobama u susjedstvu.

'Pokazala je veliko srce i ona pomaže sama drugim ljudima', kaže Jelena Podnar iz Baranjskog Petrova Sela.

VIDEO Milanu i Matiji stigla prva pošiljka pomoći - Pogledajte kako su reagirali!

Josip je uporan poput majke koja ga je i naučila da, kaže, 'ne treba odustati nikada i treba ići samo naprijed da završim ono što sam započeo'.

I susjeda ima samo riječi hvale za njezin odgoj djece.

Josip ima samo jednu želju

'Nije u novcu sve, najvažnije su vrijednosti da se nauči djecu kako treba voljeti, kako treba pomagati drugima', kaže njihova susjeda Irina Maksimović.

Josip, skroman i sretan, ipak nam je na kraju otkrio da ima samo jednu želju.

Tijekom posjete Milanu i Matiji ovaj čovjek je bio šokiran - 'To nema nigdje'

'Meni ne treba ni Internet ni tv ni kompjuter. Samo da imam struju i da se mogu normalno tuširati i okupati kao sva normalna djeca', rekao je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene